Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Ha alvás közben is szeretnéd megőrizni az egészséged, akkor bizonyos időközönként cseréld le a párnádat!

Ha túl sokáig használsz egy párnát, akkor idővel a töltelék, legyen az toll, vagy műanyag vatta, megtelik több, egészségre ártalmas mikroszkopikus élősködővel. Sőt, egy párna három éves használat után képes megduplázni a súlyát, hiszen számtalan porszemcsét zár magába, ami szintén gondokat okozhat, elsősorban légúti nehézségeket, de krónikus tüdő-rendellenesség, gyulladás is kialakulhat.

De mikor ajánlott lecserélni a párnát?

A szakemberek azt javasolják, hogy ha egy párna enyhén kellemetlen szagot áraszt, akkor ideje helyette egy újat beszerezni, ugyanis az a párna már tele van olyan mikroorganizmusokkal, amelyek akár súlyos betegségeket is előidézhetnek.

Mit lehet tenni?

Érdemes két párnát váltogatni, mégpedig hetente. Szintén egy héten egyszer ajánlott kitenni szellőzni ezen puha kis tárgyakat, ugyanis a száraz, friss levegőt, na meg a napsugarak melegét nem csípik a poratkák, amelyek leginkább az asztmások életét tudják megnehezíteni.

A rendszeres szellőztetés mellett érdemes forró vasalóval végigmenni a párnákon, de évente nem árt, ha beadod a tisztítóba a párnádat, ahol speciális fertőtlenítő gőzzel vetnek véget a parányi élőlények egészségromboló életének.

Azonban ha a tisztítást követően szinte minden reggel fejfájásra, rossz közérzetre ébredsz, az éjszakát alig alszod át, és a torkod is szinte mindig kapar, akkor jobb ha megszabadulsz a régi párnádtól, és vásárolsz egy újat, lehetőleg olyat, amelynek minden része, a tölteléktől kezdve a huzatig, mind természetes anyagokból készült, és nem tartalmaz semmiféle kémiai szert.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!