KezdőlapÉletmódEgészségA táplálkozási szakember vallomása: "Nagyon megbántam, hogy csirkehúst ettem!"

A táplálkozási szakember vallomása: „Nagyon megbántam, hogy csirkehúst ettem!”

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Már a csirkehús sem az igazi!

Cristian Margarit, táplálkozási tanácsadó szerint, igyekezzünk kihagyni étrendünkből az ipari mennyiségben tenyésztett csirkék húsát, a mindenki által közkedvelt margarint, a sajtféléket és a pékárukat, hiszen mindezek rossz hatással lehetnek szervezetünk egészségi állapotára.

A szakember arra is rámutat, hogy kapcsolat mutatható ki, a húsfogyasztás és az általa kiváltott autoimmun és hormonális betegségek, a diabétesz, a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a rák kialakulása között.

Az ipari mennyiségben tenyésztett kisállatok ugyanis génmanipulált és hormonokban gazdag takarmányt kapnak, a minél gyorsabb növekedés céljából, nem beszélve az antibiotikumokról, amit azért kapnak, hogy ne betegedjenek meg.

Így anélkül hogy akarnánk, ezekkel a termékekkel nagy mennyiségű antibiotikumot, hormonokat és rákkeltő szereket viszünk be a szervezetünkbe. Ezáltal az emberi szervezet rezisztenssé válik az adott antibiotikumokra, ami akár életveszélyessé is válhat egyes betegségek kezelhetősége esetében.



Ennek megelőzésére, az Országos Egészségügyi Hatóság igyekszik meghúzni a vészharangot, hogy a törvényhozók szüntessék meg azokat a jogi kiskapukat, amelyek lehetővé teszik, hogy a nagyvállalatok elkerüljék a gén- és hormonkezelt alapanyagok előállításáért kiróható büntetést.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet