Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Nicolai Amosov híres ukrán orvos volt, aki az egész életét a szívsebészetnek szentelte. 90 évet élt, és bebizonyította, hogy az öregség nem feltétlenül akadály az életben.

Amosov több mint 400 tudományos írás szerzője. Emellett a sebész kidolgozott egy saját módszert a test gyógyítására, ami azt bizonyítja, hogy lehetséges az élettartam meghosszabbítása. Ezzel a módszerrel az ember képes lehet megőrizni az egészségét és szellemi frissességét.

Íme, milyen tanácsokat hagyott az utókorra:

1. Az egészség minden ember természetes állapota.

Az orvosok sok betegséget képesek meggyógyítani, de nagyon fontos, hogy megtanuljuk, hogy őrizhetjük meg, illetve nyerhetjük vissza az egészségünket megfelelő előkészületek alkalmazásával. Nem szabad alábecsülnünk az orvostudományt, de az sem helyes, ha erre alapozzuk az életünket. Tanácsos önállóan valamilyen sporttevékenységet végezni.

2. Az ember leggyakrabban a saját lustasága és mohósága miatt betegszik meg.

A betegségek megakadályozhatnak abban, hogy boldogok legyünk, és negatívan befolyásolják az életminőségünket. A betegségeket általában külső tényezők, vagy genetikai okok idézik elő. Néhány kisebb betegség természetesen elkerülhetetlen, de minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk annak érdekében, hogy ne legyünk egy súlyosabb kór áldozatai. Ezek leggyakrabban az irracionális életmód eredményei.

3. Egészségesen kell táplálkoznunk.

Az étrendnek minimális mennyiségű zsírt kell tartalmaznia. Ami a zöldségeket és gyümölcsöket illeti, ezekből legalább 300 grammot kell fogyasztanunk naponta. Az ajánlott testsúly a „magasság mínusz 100 kg” képlet szerint számítható ki.

4. A fizikai testmozgás nagyon fontos az egészségünk megőrzése szempontjából, életkortól függetlenül.

A modern világban sokan felhagytak a testmozgással, pedig ajánlott naponta legalább 1 órát mozogni. Végül a legfontosabb dolog az, hogy megtanuljuk ellenőrizni a saját pszichénket. Ha úgy érezzük, hogy túlteng bennünk az adrenalin, intenzív testmozgással csökkenthetjük ennek mértékét.

5. Bár sebész volt, Nikolai Amosov gyakran ismételgette: „A sebészet nem ér véget a műtéttel.”

Ezzel a sebész azt próbálta hangsúlyozni, hogy a sikeres műtét még nem elég ahhoz, hogy a beteg felépüljön. Nagyon fontos, hogy a szervezet feldolgozza a sikeres műtétet, ez pedig nagyban függ a páciens életmódjától.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!