A tömjénvíz a Közel-Keleten évszázadok óta egy hagyományos, gyógyító tulajdonságokkal rendelkező ital. Ománban és Jemenben az emberek néhány darab tömjén gyantát tesznek este egy pohár vízbe, majd reggel, közvetlenül ébredés után, éhgyomorra fogyasztják.
A statisztikák szerint ezeken a területeken nagyon kevés embernél diagnosztizálnak évente rákos megbetegedést. Vajon mi lehet az oka?
A tömjén egy illatos gyanta, amely különböző fákról származik. Magát a gyantát ma már bárhol a világon be lehet szerezni, de gyógyászati célokra leginkább az Arab-félszigeten, többek között Jemenben és Ománban használják.
A tömjén fájdalomcsillapító, ízületi gyulladáscsökkentő, gombaellenes, antioxidáns, antiszeptikus, összehúzó, emésztő, vizelethajtó és köptető tulajdonságokkal rendelkezik, így szinte minden betegséget gyógyítására alkalmas.
Kutatások alapján fény derült rá, hogy a tömjén gyantának van egy olyan hatóanyaga, amely egyedülálló módon csökkenti a rák terjedését:
“A rákos betegségek akkor kezdenek kialakulni, amikor a sejtmagok megsérülnek. Úgy tűnik, hogy a gyanta feladata ennek a jelenségnek a helyreállítása. Alapvetően a tömjénben található szer elválasztja a rákos sejt “magját” a sejt “testétől” – a citoplazmától –, és sikerül megakadályozni a mag reprodukciós folyamatát.” – foglalják össze a tömjén hatását a szakemberek.
Hogyan készíts tömjénvizet?
Ez egy nagyon egyszerű eljárás. Szükséged lesz 1 teáskanál tömjénre és 200 ml vízre. Melegítsd a vizet 2-3 percig, öntsd egy pohárba, amelybe már előzőleg beletetted a gyanta darabokat. Takard le az üveget egy szalvétával, és hagyd állni egy éjszakán át. Reggel, amikor felébredtél, idd meg éhgyomorra. Minden este készíts egy újabb adagot!
A tömjénvíz pozitív egészségügyi hatásai:
– erős rákellenes hatása van;
– megakadályozza az emésztési problémák kialakulását;
– erősíti az immunrendszert;
– természetes vízhajtóként működik;
– aktiválja az összes belső szervet;
– regenerálja a bőr szöveteit;
– segíti a szervezetet a méreganyagok eltávolításában;
– oldja a stresszt;
– megszünteti a lázat és a fejfájást;
– segít a hörghurut kezelésében;
– enyhíti a torokfájást;