Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Mindenki ismeri már a titokzatos fagyöngy történetét, és egy biztos sokan nagyon komolyan vették és évtizedeken át hittek benne. A fagyöngy alatt álló lány megcsókolása hagyomány lett már itt is, a lányok pedig nem hagynak ki egyetlen alkalmat sem, hogy a szeretett fiú csókját megkapják.

A fagyöngy, amelyet a kelta papok univerzális gyógynövényének tekintettek a 19-ik században, a csók és a termékenység szimbólumát jelképezi. Úgy hitték, hogy a fagyöngy afrodíziákum hatással bír így hamar szexuális szimbólum lett.

A fagyöngy alatti csókolózásnak hagyománya van a görögországi fesztiválokon és esküvői szertartásokon.

Egy fiatal pár csókja a fagyöngy alatt bíztató jeleket hordoz magában, házasságot jelentheti és hosszú boldog közös életet.

Több legenda is kering a fagyöngy alatti csókolózásról:
– azok aki csókot lopnak a fagyöngy alatt szerencséjük lesz, azok akik azonban elhalasztják ezt megtenni visszájára fordul a dolog
– a karácsony után eltávolított fagyöngy szerencsétlenséget hoz és feltétlenül pótolni kell következő évben
– a hajadon lányok ellopták a templomokban dekorációként használt fagyöngyöt, hogy aztán a párnájuk alá rejtve megálmodják jövendőbelijüket
– a száraz fagyöngy elégetése házasságot jelent a hajadon lányoknak. A mérsékelt és a közeli láng csendes és boldog házasságot jelez, míg a nagy és nyugtalan lángok erőszakos, veszekedéssel teli házasságot jelent.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!