Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A magassarkú is lehet kényelmes, ha megtanulsz túljárni az eszén! A lényeg az, hogy a sarkokat nem magad ellen, hanem a saját javadra fordítsd, és máris majdnem nyert ügyed van.

Íme néhány jótanács, amelyet nem árt megfogadnod, ha jól szeretnéd érezni magad a bőrödben, és főként nem lábfájással térnél haza a nap végén a tűsarkok miatt!

1. Válassz megfelelő méretű cipőt

Ahányszor vásárolni mész, mindig próbáld fel a kiválasztott lábbelit, ugyanis a lábméreted folyamatosan változhat! Bizonyosodj meg afelől, hogy van egy ujjnyi hely a cipő orra és a leghosszabb lábujjad között, hogy elegendő hely maradjon odabent a kényelmes járáshoz.

2. Térj vissza a kerek orrú lábbelikhez

Szerencsére ennek az idéni cipő-divat is kedvez! A hegyes orrú cipők hátránya az, hogy árthatnak a lábujjak hajlatának, így fájdalmat is okozhatnak, főként a nagylábujjnak. A kerek orrú cipők esetében a láb természetes módon helyezkedik el a lábbeliben, és a lábujjaknak sem kell hajolniuk semerre. De ha nem tudsz teljesen megválni a hegyes orrtól, az sem baj, csak szerezz be kerek orrú cipőből is párat, hogy váltogathass.

3. Ne válassz túl magas sarkoka

Az ideális sarokméret 3–5 centiméter között található. Ez nemcsak orvosi szempontból, hanem kényelem szempontjából is fontos. Ha ennél magasabb sarkokra állsz, a lábaidat nyomásnak teszed ki, amitől különböző problémák adódhatnak.

4. Használd az úgynevezett „támasztópárnácskát”

Amikor kiválasztottad a megfelelő modellt és méretet, ideje rátérned a támasztópárnácska beszerzésére is. Ennek célja, hogy biztonságosabban viseld a magassarkúd, ezért már több cipőgyártó is előnyben részesíti ezt a megoldást azáltal, hogy remek megoldásokkal szolgál a párnácska elhelyezésében. Ha nincs a lábbelidben ilyen, te magad is beletehetsz egyet.

5. Változtass

Ha több napon át folyamatosan magassarkúban jársz, ne csodálkozz el azon, hogy kimerülsz. Ezért ajánlott, hogy a magas sarkakat olykor lapos talpú cipellőkkel váltsd fel, a lábaid megkímélése és saját komfortérzeted érdekében. Habár azt mondják, a magassarkú meghosszabbítja a testalkatot és a lábakat, vannak olyan napok, amikor úgysem hordasz szoknyát. Ezeket használd ki, és válts lapos talpú cipőre, a nadrág alatt amúgy is mindegy a lábaid hosszúsága…


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!