Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Tudjuk mindannyian: a citrusfélék tele vannak C-vitaminnal. De tudtad például azt, hogy nem a narancs, hanem a paprika gazdagabb C-vitaminban? A citrusfélék mellett számos olyan élelmiszer van, ami tele van C-vitaminnal.

Fotó: flickr,.com
Fotó: flickr.com

Íme három ilyen vitaminbomba:

Paprika

Fél csésze darált paprika csaknem 60 mg C-vitamint és 15 kalóriát tartalmaz. Főzve a vitamin is csökken a paprikában, éppen ezért érdemes a zöldséget nyersen fogyasztani, salátákhoz vagy grillként.

Brüsszeli káposzta

Egyelőre nem annyira elterjedt, de ez kevésbé teszi értéktelenebbé. Jelentős a tápértéke, egy fél csésze főzött káposzta 48 mg C-vitamint és 28 kalóriát tartalmaz. Nyugaton köret formájában használják. A hagyományos káposzta is sok C-vitamint tartalmaz: 100 gramm káposztában 32,2 mg vitamin található.

Brokkoli

Egyre népszerűbb a hazai ételekben is, és nem véletlenül. A zöld brokkoli egyfajta karfiol, de sokkal ízesebb, tökéletes leveseknek és köreteknek egyaránt. Egy csésze (160 g) brokkoli 74 mg kalciumot és 123 mg C-vitamint tartalmaz, ami segít a kalcium felszívódásában.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!