KezdőlapÉletmódEgészség4 élelmiszer, ami csökkenti a rossz koleszterint

4 élelmiszer, ami csökkenti a rossz koleszterint

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Egyre súlyosabb problémát jelent a szív- és érrendszeri betegségek okozta halálozási arány, amelyet leginkább a koleszterin okoz. A káros koleszterinszint ellen most jól megválasztott élelmiszerekkel küzdhetünk.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

A napi étkezésünk sok zöldséget és gyümölcsöt tartalmazzon, valamint teljes kiőrlésű gabonát, tejtermékeket. Kerüljük a disznó és juhhúsból készült ételeket, valamint a zsíros sajtok fogyasztását, mert ezeknek magas a koleszterinszintje.

A következő 4 élelmiszer lecsökkenti a rossz koleszterin szintjét:

1. Olívaolaj – napi két kanál olívaolaj annyi antioxidánshoz juttatja a szervezetet, hogy az képes csökkenteni a rossz koleszterinszintet (LDL), de megtartja a jó koleszterinszintet (HDL) a szervezetben.

2. Dió – Többszörösen telítetlen zsírokban gazdag, segít a vérerek egészségének megőrzésében és jelentősen csökkenti a koleszterinszintet.

3. Rozskenyér – Napi négy szelet rozskenyér segít a koleszterin normális keretek közötti megtartásában.



4. Hal – Hogy a koleszterinszint a normális paraméterek között maradjon, a szakemberek napi két szelet halhúst írnak elő.

A makréla, hering, tonhal és a szardínia tartalmazza a legtöbb Omega 3 zsírsavat, ami a koleszterinszint szabályozását is elvégzi.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet