Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Az egyes fekete élelmiszerek színét az antocianinok adják, azok a növényi pigmentek, amelyek sikeresen lecsökkentik a cukorbetegség, a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a rák kialakulásának esélyét. Sőt mi több, a fekete színű ételek sokkal több antioxidánst tartalmaznak, köszönhetően intenzív pigmentációjuknak.

fekete-bab

A fekete bab élénkítő hatású

Annak ellenére, hogy inkább emlékeztet a fekete kávé babjára, a fekete bab igazi természetes kincs. Biztosítja azokat a rostokat, amelyekre szükségünk van, és amelyek tele vannak antioxidánsokkal, a fogyásban is rendkívül hatékony (kevés zsírt tartalmaz és szabályozza az étvágyat). Ugyanakkor folsavat és B6 vitamint tartalmaz, ami a szívre fejti ki jó hatását. A fekete bab molibdént is tartalmaz, ami élénkítő hatással bír.

A fekete szója erősíti a csontokat

A fekete szója proteinekben gazdag, rostokat és anticianidokat tartalmaz. A fekete szójából készült tea erősíti a csontokat és csökkenti a rossz koleszterint.

A fekete lencse vasban gazdag

A fekete lencse sokkal több vasat tartalmaz, mint a spenót, nem is értjük, hogy Popeye miért nem ezt ette. Az oldható rostokban gazdag zöldségféle nemcsak a rossz koleszterin-szintet csökkenti, de erősíti az immunrendszert is.

A barna rizs rengeteg antioxidánst tartalmaz

Biztos hallottátok a barna rizsről, hogy sokkal egészségesebb, mint a fehér, és ez azért van mert több E vitamint tartalmaz, ami erősíti az immunrendszert és védi a sejteket a szabad gyököktől. Ez a gabonaféle több antioxidánst tartalmaz mint az áfonya.

A fekete szezámmag tele van kalciummal

A kínaiak hagyományosan egy csésze fekete szezámmag teával indítják a napot. A tea kalciumban, vasban, magnéziumban, proteinekben és zsírsavakban gazdag.

A szeder gyorsan égeti a zsírt

Ez a finom gyümölcs polifenolt tartalmaz, ami segít szabályozni az anyagcserét és segít a gyorsabb zsírégetésben.

A balzsamecet csökkenti a vérnyomást

A balzsamecet a rizs, búza és a cirok keveréke. A balzsamecetben található ecetsav csökkenti a magas vérnyomást, a rossz koleszterinszintet és megelőzi a szívbetegségek kialakulását.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!