A világ legnépszerűbb gyümölcse, a mangó, különleges ízhatásával tele van E vitaminnal, sok benne a tápanyag, tele van rostokkal, antioxidánsokkal, de ugyanakkor rengeteg C vitamin, B6 vitamin, K vitamin, réz, kálium, szelén, magnézium, foszfor, cink, vas, 17 aminosav, Omega 3 és 6, cink, pektin, keményítő és folsav található benne.

A mangó különleges tulajdonságokkal rendelkezik, számos jótékony hatása van a szervezetre nézve: csökkenti a koleszterint, erősíti a szív-és érrendszert, csökkenti a törékeny érfalak repedését, erős antioxidáns hatása van, immunerősítő és csökkenti a rák kialakulását.
Kutatások rávilágítottak arra, hogy a mangó olyan antioxidánsokat tartalmaz, amelyek megvédik a szervezetet többek között a vastagbélráktól, emlőráktól, prosztataráktól és leukémiától.
Ugyanakkor a mangó tele van enzimekkel. Mindezek, az egészséges és hosszú életet meghatározó antioxidánsok mellett, a mangó gazdag A vitamin forrás, ami segít a bőr és csontok egészségében, de a látást is javítja, C vitamin tartalma kiváló.
Fehérjét, szénhidrátot, E vitamint és B6 vitamint tartalmaz. A mangóban található antioxidánsok lassítják az öregedési folyamatot és felveszik a harcot a szívbetegségek ellen.
Íme az ital, amely legyőzi a rákot>>>
Segít az emésztésben
A mangó emészthető enzimeket tartalmaz, amelyek segítenek a fehérjék lebontásában és támogatja az emésztőrendszer megfelelő működését. Rendkívül értékes gyümölcs a gyomorsav elleni harcban is.
Magas rosttartalmának köszönhetően a székrekedés ellen is jó. Amennyiben elfogyasztasz két kisebb mangót, amelyben a magok még nem fejlődtek ki egy kevés sóval és mézzel nagy sikerrel küzdheted le a hasmenést, hányingert, emésztési zavarokat, székrekedést.

Cukorbetegeknek és magas vérnyomással küzdőknek is igen ajánlott
A mangó normalizálja a vér inzulinszintjét. Forralj fel néhány mangólevelet vízben, majd hagyd egy éjszaka állni. A főzetet szűrd le és reggel éhgyomorra fogyaszd, csodákat tesz a cukorbetegeknél. A mangónak 41-60 közötti a glikémiás indexe, ennek köszönhetően nem növeli a vércukorszintet.
Egy Ausztráliában végzett kutatás bebizonyította, hogy azok akik legalább egy mangót elfogyasztanak naponta sikeresen előzik meg a cukorbetegséget és a magas koleszterinszint sem jellemző rájuk.
Magas rost, pektin és C vitamin tartalmának köszönhetően a mangó csökkenti a rossz koleszterinszintet (LDL).
Csökkenti a vérnyomást és felveszi a harcot a szív-és érrendszeri betegségekkel
Mivel a mangóban rengeteg a kálium, csökkenti a vérnyomást. Mivel jelentős A és E vitaminforrás és a szelén is nagy mennyiségben található meg benne megvéd a szív-és érrendszeri problémáktól.
Magas B6 vitamintartalmának köszönhetően megelőzi a szívbetegségeket, csökkenti a homocisztein-szintet, amely az agy és a szív egészségét befolyásoló toxin.