Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A szőlőmagolaj maga a két lábon járó gyógyszertár.

szolo

Annyiféle jó hatása van, hogy ha utána olvasunk, már kissé borsos ára is eltörpül e tény mellett. Leginkább magas antioxidáns hatását szokták emlegetni: szinte hússzor jobb, mint a C-vitamin, és ötvenszer jobb, mint az E-vitamin.

Erősíti a vér- és hajszálerek falait, megvédi az érrendszert a meszesedéstől. Növeli a jó koleszterint, és csökkenti a rosszat, megelőzve a szívinfarktus kialakulását. Stressz ellen is kiváló szer, erősíti a szervezet védekezőképességét is, védi a sejtek genetikai anyagát is.

A szakemberek ajánlják a prosztata problémák és a nőknél fellépő változókor tünetei ellen is.

Száraz bőr ápolására kiváltképp ajánlják, több kozmetikai szerünk alapanyaga is. Ezen felül pedig kisimítja a petyhüdt, fakóvá vált bőrt, mintegy megfiatalítva azt.

Hetente egy-két alkalommal arcra és dekoltázsra kenjünk fel egy vékony réteget a szőlőmagolajból, majd hagyjuk rajta 15-20 percet állni. Masszírozzuk be, majd a fölösleget öblítsük le. Ha belsőleg alkalmazzuk naponta egy teáskanállal fogyasszunk, de főzéshez is használhatjuk.

Hajmosáskor cseppentsünk egy cseppet a hajtövekre, kiválóan regenerálja azokat. Hogyha a fürdővízhez keverjük, többet nem lesz problémánk a száraz bőrrel, vagy masszírozzuk be bőrünket vele.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!