Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Ételek, amelyek öregítik az agyunkat!

Felejtsük el néhány pillanatra az alakunkat és az arcunkat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk ebben a témában, és gondoljuk át néhány percig, hogy az általunk elfogyasztott élelmiszerek hogyan is befolyásolják az agyunk működését?

Mert igenis vannak ételek, amelyek idő előtt öregítik az agyat, és bármilyen hihetetlennek tűnne, ezek a következők.

1. A tofu

A szójával kapcsolatos viták folytatódtak a Dementia and Geriatric Cognitive Disorders folyóiratban közzétett tanulmányt követően is, amely összefüggést azonosított a magas tofu-fogyasztás (hetente több mint 9 alkalom), valamint a kognitív problémák és az emlékezetvesztés fokozott kockázata között.

2. A só

Mindenki tudja, hogy a magas nátriumszint magas vérnyomáshoz, valamint szív- és érrendszeri betegség kialakulásához vezet. Egy kanadai tanulmány megállapította, hogy a szervezetben lévő felesleges nátrium, szintén befolyásolja a kognitív képességeket. Az erre vonatkozó tanulmányt a Neurobiology of Aging egészségügyi folyóiratban tették közzé.

3. A transzzsírok

Amellett, hogy szívelégtelenséget okoznak, a transzzsírok tönkre tehetik az agyat is. A PLoS One folyóiratban megjelent tanulmány kimutatta, hogy a transzzsírok fokozott fogyasztása, memóriaproblémákhoz vezet.

4. A tonhal

Bár könnyű és proteinben gazdag élelmiszer, ennek ellenére, fogyasztása negatívan befolyásolhatja az emlékezetet. Az Integrative Medicine folyóiratban közzétett tanulmány szerint, azok az emberek, akik hetente több mint háromszor esznek ilyen típusú halakat, kockáztatják a kognitív rendellenesség kialakulását, amelyet a halban található higanytartalom okoz.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!