A szakemberek szerint ajánlott egy egyszerű összetevőt hozzáadni a kávéhoz, amelynek köszönhetően nem csak finomabb lesz, hanem egészségesebb is.
Will Banasiewicz gasztroenterológus elmagyarázta, hogy bizonyos fűszerek hozzáadásával sokkal több pozitív tulajdonsága lesz a kávénak.
Vannak olyan fűszerek, amelyeket évszaknak megfelelően ajánlott váltogatni, de bizonyos fűszereket egész évben használhatunk.
A fahéj felejthetetlenné varázsolja a kávét, nagyon jól passzol minden más fűszerhez.
A még aromásabb íz érdekében a szakértők azt javasolják , hogy sütőtökfűszert adjunk a kávéhoz. A sütőtökhöz nagyon jól talál a fahéj, a gyömbér, a szerecsendió és a szegfűszeg, amelyek nem csak ízletesek, hanem egészségesek is.
Egy csésze kávé fahéjas kurkumával és gyömbérrel tökéletes lesz annak, aki sokkal egészségesebb életmódra vágyik. A tehéntejet pedig érdemes kókusz- vagy szójatejre cserélni.
A kurkuma és a gyömbér kombinációja egy antioxidánsokban gazdag keverék, támogatja a szív egészségét, csökkenti a gyulladást, enyhíti a gyomorfájást.
Az emésztőrendszeri gyulladásokkal könnyen felvehetjük a harcot, amennyiben rendszeresen teszünk a kávéba egy csipet fahéjat.
Hogyan készítsük el a legjobb fahéjas kávét?
Szükségünk lesz egy kávéfőzőre, egy teáskannára, egy tejhabosítóra és egy hőálló üvegre.
Hozzávalók:
- 2 kanál kávé
- 2 fahéjrúd
- 125 ml forrásban lévő víz
- 180 ml tej
- 1 teáskanál fahéj
Tegyünk két teáskanál kávét a kávéfőzőbe. A két fahéjrudat törjük darabokra, és adjuk a kávéhoz. Ezután öntsük hozzá a 125 ml forrásban lévő vizet, és fedjük le. Hagyjuk a kávét körülbelül 4 percig állni. Öntsünk 180 ml tejet a habosítóba, és fokozatosan habosítsuk fel.
Öntsük egy pohárba a kávét, majd a tetejére tegyünk egy keveset a habosított tejből. Szórjuk meg egy csipet fahéjjal.