Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Ezentúl nem dobd el a kukorica bajszát, a szervezetnek igazi áldás.

Így előzd meg, hogy a szervezeted visszatartsa a vizet! A kukoricabajusz segít ebben!

A kukoricahajból nemcsak finom, de egészséges tea is készíthető, hiszen ez a természetes csodaszer sok káliumot, kalciumot, C-, E- és K-vitamint, allatoint tartalmaz, amelyek segítenek csökkenteni a gyulladásokat a szervezetben.

Mivel vízhajtó hatása is van a kukoricabajusznak, a szervezet víz-visszatartását is képes megakadályozni, szabad utat engedve a folyadékok szabad távozásának.

Régebb a nők a menstruációs panaszok enyhítése érdekében is alkalmazták a kukoricabajusz gyógyhatását, hiszen a szárított bajuszból készült tea képes volt enyhíteni a hasi görcsöket.

Mivel vízhajtó hatással is rendelkezik, ezért az optimális veseműködés megőrzésében is szerepe van. Naponta 3 csésze kukoricabajuszból készült teát lehet kortyonként lassan elfogyasztani, azonban az összmennyiség ne haladja meg a 250 millilitert.

A kukoricabajuszból készült teával a vérszegénység is csökkenthető, elkerülhető az álmatlanság, ezért mértékkel történő fogyasztása, főként idősebbek számára, kifejezetten ajánlott.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!