KezdőlapÉletmódEgészségKarcsúsít a karalábé, és szebb lesz a bőrünk

Karcsúsít a karalábé, és szebb lesz a bőrünk

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Sokáig rá sem tudtam nézni a karalábéra, a zöldséglevesből, ha csak nem reszelve volt, kipiszkáltam az összeset. Irritált, köhögtetett és ki nem állhattam az ízét, de minden bizonnyal fele csak gyerekkori hiszti volt.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

Az első saját kezűleg elkészített karalábélevesem óta imádom, sőt már a főzelékkel is próbálkoztam, pedig annak aztán jó tömény karalábé íze van.

A piacokon virulnak a szebbnél-szebb friss gumók. Két közepes méretűből két napra való levest lehet készíteni, tejfölösen, petrezselyemzölddel. A zöldjét, amit a kofa egészen biztosan le akar majd tépni, mindenképp mentsük meg. Apróra vágva a leves elengedhetetlen tartozéka: biztos állíthatom, anélkül fele annyit sem ér ebédünk.

Volt időszak, amikor leginkább a disznók eledeleként használták a kiváló gumókat, melyek tele vannak szőlőcukorral, így biztosítják a szervezet számára szükséges energiát.

Kalciumot, Omega 3-at és 6-ot, káliumot, C-vitamint és mustárolajat tartalmaz. Ez utóbbi serkenti az emésztést, vérkeringést és a kiválasztó szervek működését is. A karalábénak nagyon kevés a kalóriatartalma és vízhajtó, így aki ezt fogyasztja, karcsú marad. Sok benne a béta-karotin és a B-komlpex is, így erősíti a látást, és folyamatosan táplálja, széppé varázsolja a bőrt. A levele B-, A-, K-vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet