KezdőlapÉletmódDiétaMivel fogyjunk? Zöldteával

Mivel fogyjunk? Zöldteával

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Tele van antioxidánsokkal és megtalálható benne a furcsán hangzó és kevésbé megjegyezhető, de egészségünk szempontjából legfontosabb EGCg-vegyület. Ez egy szuper antioxidáns és kutatások szerint 100-szor hatékonyabb a szabad gyökök semlegesítésében, mint a C vitamin, és 25-ször hatékonyabb, mint az E-vitamin.

Fotó: mourgeFile
Fotó: mourgeFile

A zöld tea gyorsítja az anyagcserét és méregtelenít, enyhíti a has puffadását, segít gyomrunknak hatékonyan lebontani a táplálékot, és energiával tölt fel. Fogyaszthatjuk tea vagy kapszula formájában is, akár egyszerre mindkettőt. A hozzáértők azt mondják a tea kevesebb flavonoidot tartalmaz, mint a kapszula.

Egyes kutatások szerint a rákos betegségek, Alzheimer-kór és szívbetegség kialakulását is megakadályozhatja. Amellett, hogy hatékonyan gyorsítja az anyagcserét, a szervezetet is erősíti, növeli a bőr rugalmasságát, megakadályozza a narancsbőr kialakulását, és segít a lerakódott zsírok lebontásában. A távol-keleti gyógyításban számos betegség elkerülése érdekében alkalmazzák a zöld teát. A kiegyensúlyozott élet titka nem más, mint, több csésze elfogyasztása naponta, talán ennek is köszönhető, hogy jóval hosszabb ideig élnek.

Napi 4—5 csésze elfogyasztásával a keringési betegségek is megelőzhetőek. Egy fárasztó és hosszú nap után, készítsünk zöld teát, helyezzük kényelembe magunkat, és higgyünk abban, hogy milliónyi pozitív hatást szürcsölgetünk befelé.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet