Dr. Virginia Faurt közismert az általa készített és alkalmazott természetes gyógymódokról, melyeket nem túl súlyos betegségek megelőzésére ajánl!
A következőkben megtanulhatjuk, hogyan készítsünk természetes antibiotikumot!
Az évszakváltozás, az egyre hidegebb, nyirkosabb időjárás nagyon kedvező a vírusok és baktériumok szaporodásához. A legyengült immunrendszer nem tud megfelelő védelmet nyújtani a betegségekkel szemben, ezért nagyon sokan gyengélkednek ebben az időszakban. Az alábbi gyógyszer a légúti fertőzések és a szezonális megfázások ellen ajánlott.
40 gramm szárított kakukkfűre, mézre és egy kis üvegre lesz szükségünk az elkészítéséhez.
Tegyük a kakukkfüvet a befőttes üvegbe, majd adjunk hozzá annyi mézet, hogy ellepje, és egészen az üveg szájáig érjen. Hagyjuk a mézes kakukkfüvet két hétig állni, ez idő alatt a kakukkfűben található hasznos elemek és a méz antioxidánsai egy igen erős természetes antibiotikumot alkotnak.
Ajánlott naponta háromszor étkezés előtt egy-egy kiskanállal bevenni a természetes keverékből, és rövid idő után érzékelni fogjuk, hogy javul az egészségi állapotunk. Fontos tudni, hogy a mai nap utolsó adagja, és a másnapi első adag között 8 óra el kell teljen.
Bármennyire is kellemes ízű a kakukkfüves méz, nem szabad túlzásba vinni a fogyasztását!
A méz egészségügyi előnyei
– a leggyorsabban ható és legerősebb természetes energizáló, erősíti az idegrendszert, és az egész testet;
– fontos szerepet játszik az endokrin egyensúly fenntartásában is;
– megszabadít a fertőzésektől, jó hatással van az emésztőrendszerre, a légutak, a bőr és a nyálkahártya egészségére;
– serkenti az emésztést, az anyagcserét, elősegíti a béltraktust, és a méreganyagok gyors eltávolítását a szervezetből;
– jótékony hatással van a szívizom egészségére.
A mézben kétféle cukor található, a glükóz és a fruktóz: a glükóz gyorsan felszívódik a vérbe, viszont a lassabban felszívódó fruktóz állandó szinten tartja a cukor koncentrációját. Éppen ezért a méz nem emeli a szervezet számára előnyös szint fölé a vércukorszintet.
A méz a gyerekek számára is hasznos, könnyen emészthető, éppen ezért ajánlott beilleszteni az étrendbe. A várandósság ideje alatt is fogyasztható, enyhe nyugtató hatása van, hozzájárul a magzat megfelelő fejlődéséhez.
Külsőleg alkalmazva a méz antibiotikus tulajdonságai miatt sebek és égési sérülések esetén is bizonyítottan hatékony. Kozmetikumokban, arcpakolásként alkalmazva, hatékony hidratáló és bőrpuhító.
Emiatt a méz egyaránt alkalmas azok számára is, akik diétáznak vagy túlsúlyproblémákkal küzdenek: egy kis méz az étkezések végén vagy az étkezések között telítettségérzettel tölt el.
Mivel pillanatok alatt energiával tölti fel a szervezetet, a méz hatékony a sportolók számára is.