Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A méz és a dió külön-külön is szuperélelmiszernek számít, mivel szinte felsorolni is nehéz, hogy mennyi hasznos vitamin és tápanyag van bennük. Azonban ha összekeverjük a mézet és a diót, akkor igazi erő- és egészségbombát fogunk kapni.

Most azt fogjuk elárulni, hogy miként használhatod ki a mézben és a dióban található hatóanyagokat!

Szükség lesz:

  • 0,5 kg darált dióbélre;
  • 0,5 kg mézre;

Elkészítés:

Ez nagyon egyszerű. Mindössze annyi a teendőd, hogy összekeverd a mézet a darált dióval, és minden nap bevegyél ebből a keverékből három alkalommal egy kiskanállal.

Ha rendszeresen fogyasztod ezt a csodakeveréket, akkor megszabadulhatsz az álmatlanságtól, ritkábban fognak fekélyek kialakulni a szervezetedben. Ugyanakkor kisebb lesz a fejfájás esélye is, főként abban az esetben, ha a mézes-diós kúrát 45 napig alkalmazod. Ez esetben elégséges napi 2 kiskanállal bevenned a keverékből.

Ha vérszegénységben szenvedsz, a napi 3 kiskanál keverékhez adj hozzá még egy evőkanál frissen facsart citromlevet. A kúrát alkalmazd 30 napig és máris jobb lesz a helyzet.

Nem utolsó sorban a mézes-diós keverék remek afrodiziákum, a görögök emellé még joghurtot is fogyasztanak, így tartva szinten a libidójukat.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!