Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Az „este 6 után egyetlen falatot se!” szabályt akár el is felejtheted. Létezik ugyanis néhány csodás élelem, amelynek hatására éjnek idején, alvás közben is fogyhatsz.

Mi ennek a titka? A fehérje-telítettség, amely biztosítja a szervezeted számára a szükséges tápanyagokat anélkül, hogy megemelné a vércukorszintet. Ennek hatására, a tested továbbra is égetni fogja a kalóriákat, nem pedig elraktározni.

dieta-gyumolcsokkel

Miből falatozhatsz lefekvés előtt?

1. Erdei gyümölcsök

– a lehető legjobb vacsora azok számára, akik valami édeset, de mégis hasznosat majszolnának lefekvés előtt. Fölösleges cukroktól mentes, rostokban gazdag – a tökéletes kombináció a súlyvesztéshez. Málna, szeder, áfonya, ők azok, amelyekben a legtöbb növényi rost megtalálható.

2. Sovány joghurt

– a kalcium az egyik leghatékonyabb ásvány, amely felveszi a harcot a pluszkilók ellen. A joghurt pedig kiváló kalciumforrás. Megfelelő kalciumszint hiányában, a szervezet egy hormont, a kalcitriolt kezdi felszabadítani, amely arra készteti a tested, hogy még több zsírt raktározzon. Ha joghurtot ennél estére, nézd meg, hogy ne legyen túl zsíros, és cukrokat se tartalmazzon!

3. Mandula

– ha nem viszed túlzásba, és sikerül megállnod, hogy ne tömd magadba a tasak teljes tartalmát, akkor a mandula tökéletes falat lehet, lefekvés előtt. Fehérjét, rostokat és Omega 3 zsírsavat tartalmaz. Egy maréknyi pedig bőven elég belőle, hogy oltsa az étvágyadat. A rost-fehérje kombináció serkenti az anyagcserét, vagyis hatékonyabbá teszi a kalóriaégetést.

4. Pulykahús

– leucin aminósavat tartalmaz, amely az izomzat egészségéért felelős, ennek pedig nagy jelentősége van akkor, amikor súlyt veszítesz. Továbbá arra kényszeríti a szervezetet, keressen energiatartalékot a zsírszövetek között. A pulykahúsban sok a fehérje, amitől sokáig érzed jóllakottnak magad.

5. Avokádó

– rengeteg rostot tartalmaz, ezért került fel az esti fogások listájára. Azonban mono-telített zsírokat is tartalmaz, amiért csak alkalmanként, és nem rendszeresen ajánlott fogyasztani.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!