Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Az oregánó olaj alkalmazása külsőleg! A leghatékonyabb természetes antibiotikum!

A növény leveléből és virágából előállított illóolaj magas csersav, gyanta és flavonoid tartalmának köszönhetően nagy hatóerővel száll szembe azokkal a baktériumokkal is, amelyeket más antibiotikumok nem képesek legyőzni.

Az oregánó olajban található karvakol nevű fenolos vegyület segít megelőzni a rákos sejtek növekedését, de antibakteriális, vírus-, és gombaellenes tulajdonságokkal is rendelkezik. Szintén karvakol tartalmának köszönheti, hogy hatékonyan csökkenti a különböző bőrproblémákat, mint pl. az aknét, pattanásokat, ajakherpeszt és a gombás fertőzéseket.

Naponta 2-3 alkalommal ajánlott használni oregánó olajat az érintett területen.

Bőrbetegségekre

Fertőzések, pattanások, szemölcsök, aknék, pikkelysömör, bőrirritáció esetén.

Alkalmazás:

Néhány csepp bio minőségű oregánó olajat tegyünk a problémás bőrfelületre, és enyhén masszírozzuk bele.

A folyékony szappanhoz, vagy tusfürdőhöz adjunk néhány csepp oregánó olajat.

Pattanások, kelések, aknék, fertőzések esetén direkt a problémás területre tegyük az olajat. Naponta 1-2 alkalommal ismételjük meg a műveletet. Makacs pattanások és kelések esetén tegyünk rá ragtapaszt olajozás után.

Herpeszre

1-3 csepp oregánó olajat tegyünk a problémás területre, és naponta 2-3 alkalommal ismételjük meg a műveletet.

Láb- és körömgomba esetén

Naponta többször tegyünk néhány csepp oregánó olajat a lábkörömre, és a lábujjak közé, majd húzzunk fel egy vékony pamut zoknit. Csak megtisztított, szárazra törölt lábra használjuk az olajat.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!