Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Az erős immunitás titka: “Nincs hatékonyabb módszer az immunrendszer erősítésére, mint a fermentált élelmiszerek fogyasztása”!

Az immunrendszer erősítésének az egyik legegyszerűbb és leghatékonyabb módja a fermentált élelmiszerek rendszeres fogyasztása. A természet adta táplálékok közül szinte bármi fermentálható, így egész évben könnyen hozzá lehet jutni az egészség számára szükséges tápanyagokhoz, vitaminokhoz és probiotikumokhoz.

A román konyha egyik legalapvetőbb kelléke a bors, vagyis az erjesztett korpacibere. Két literes üvegekben beszerezhető a boltban, de könnyen elkészíthető otthon az egészségesebb és mindig friss változata.

Levesek savanyítására használják, de jól behűtve kiváló üdítő, főleg a nyári kánikulában.

“Amikor eljött a tavasz, a nagymama betette a fazékba az összes „gyomot”, a friss zöldeket, amelyek a kerítés mellett nőttek: csalánt, medvehagymát, gyermeklácfüvet stb. Nem volt szükség akkor táplálkozási szakemberekre, a józan ész diktálta, hogy itt az ideje a zöldeknek. A szezonális zöld növények és zöldségek tartalmazzák a legtöbb C-vitamint, ásványi anyagot, folsavat” – üzeni Mihaela Bilic táplálkozási szakértő az Instagram oldalán.

Nem számít, hogy rizzsel vagy krumplival eszed a húst, egyáltalán nem kell majd diétáznod, ha rendszeresen fogyasztasz erjesztett zöldségeket, -leveket. Őseink ösztönösen táplálkoztak, figyeltek a szervezetükre, együtt éltek a természettel, nem hallottak a probiotikumokról, vagy a méregtelenítésről.

Napjainkban egyre kevésbé figyelünk az ösztöneinkre, megszakadt a természettel való szoros kapcsolatunk, gyógyszereket és táplálékkiegészítőket szedünk, pedig mennyivel egyszerűbb lenne, ha beillesztenénk az erjesztett élelmiszereket az étrendünkbe.

Tápláljuk a szervezetünket hasznos baktériumokkal, hogy fenn tudjuk tartani az egyensúlyt, ehhez pedig elengedhetetlenül fontos a fermentált élelmiszerek fogyasztása minden évszakban.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!