Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Végre egy kicsit úgy tűnik, hogy engednek a szorításokon és felszabadul a világ. Már eltervezted, hogy beleveted magad egy nagy bevásárlásba? Mielőtt elindulnál, jó, ha tudod, hogy melyek a legpiszkosabb helyek az üzletekben, és milyen elővigyázatosságokat ajánlott betartanod.

A közegészségügyi szakértők szerint a legveszélyesebb hely az üzletekben a pénztár. Ez az a hely, ahol minden ember a legtöbb időt tölt, és itt kerül ki-, és bepakolásra az a rengeteg termék, amit hazavisznek a vásárlók.

“Ez az a hely, ahol a legtöbbet időznek az emberek, az összefogdosott termékek pedig a futószalagon ücsörögnek” – magyarázza Brandon Brown járványügyi szakember. Egy nagyobb bevásárlóközpontban 5-10 percet eltöltesz a futószalag mellett, míg a pénztárhoz érsz, ezért itt a legnagyobb az esélye a fertőzésnek.

A legfontosabb három szabály, amit be kell tartanod vásárlás közben az egészséged érdekében!

1. A lehető legkevesebb dolgot érintsd meg

Csak azt fogd meg, amire valóban szükséged van, éppen ezért jó, ha előre eltervezett rendszer szerint araszolsz a kis bevásárlólistával, és nem lötyögsz feleslegesen a polcok között. Légy célirányos, és tölts minél kevesebb időt a boltban. Ha lehet vásárlás előtt online tájékozódj a termék összetevőiről, a boltban mellőzd inkább ezt a műveletet. A pénztárnál légy nagyon óvatos, helyezd a termékeket a szalagra úgy, hogy közben ne érintsd meg a szalagot, ha nem muszáj.

2. Bármennyire is sietsz, tartsd be a távolságot

Ha odaérsz a polchoz, ahol a keresett termék van, és már valaki ott tartózkodik előtte, várd meg, míg ő vásárol. Tartsd be mindig a két ember közti 1–1,5 méter távolságot legalább. Légy türelmes, ne menj a tömegbe, a sorban is tartsd be a távolságot.

3. Ne vásárolj a pénztárgép mellé kitett termékekből

Csalogató lehet sorba állás közben, míg eljutsz a pénztárgéphez, szemezgetni a kitett termékekkel, de gondolj csak rá, azokat még hányan fogdoshatták össze. Ne csábítsanak el a rágógumik, papírzsebkendők, kekszek, kis csokik. Miután pedig hazamentél egytől-egyig minden terméket fertőtleníts le, mielőtt betennéd a helyére.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!