Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A cékla befőtt egy hagyományos orosz recept, amely rendkívül hatékony és hasznos számos betegség kezelésében, mivel sok olyan komponenst tartalmaz, amelyek aktiválják és újjáélesztik a májat, a vesét és a beleket. Ez a termék egyszerű fermentációval készíthető el!

Az orvosi kutatások eredményei azt mutatják, hogy a cékla befőtt rendszeres fogyasztása, megakadályozza a rosszindulatú daganatok kialakulását, a máj egészséges működésének köszönhetően, amely lehetővé teszi a test megtisztulását a méreganyagoktól és más „hulladékoktól”, javítva a székrekedést és más bélproblémákat.

A hagyományos orosz orvoslás a cékla befőttet tartja a legjobb nem orvosi gyógymódnak a magas vérnyomás ellen, mivel hosszú időre képes normalizálni a vérnyomást, és rendkívül hasznos az érelmeszesedés kezelésében.

Az elkészítési mód nagyon egyszerű.

Amire szükségünk van:

  • 1 darab 3 literes üvegedény;
  • 700 gramm hámozott cékla;
  • 2 evőkanál rozs vagy fekete búzaliszt;
  • 200 gramm cukor (a cukor helyettesíthető mézzel);
  • 100 gramm mazsola;

Elkészítése:

A megmosott és hámozott céklát vágjuk nem túl nagy kockákra és tegyük az üvegbe. Ezután adjuk hozzá a mazsolát, a 2 evőkanál lisztet és a cukrot vagy a mézet.

Töltsük meg az üveget forralt és lehűtött vízzel, és nagyon jól keverjük össze a tartalmát. Fedjük be az üveget gézzel, hogy lélegezhessen, és hagyjuk szobahőmérsékleten 6-7 napig. Ez idő alatt szükséges, hogy az üveg tartalmát keverjük össze naponta 2-3 alkalommal, és ha szükséges, távolítsuk el a keletkezett habot.

A hét nap elteltével alaposan keverjük fel az elegyet, majd szűrjük át gézen, és máris kész a cékla befőttünk, amiből naponta háromszor fogyasszunk 3-4 evőkanállal a főétkezések előtt.

20 nap múlva az „újraszületett” májunk kész felvenni a harcot, a szervezet méreganyagai elleni. Ezt követően, tartsunk egy három hónapos szünetet, majd ismételjük meg a kezelést, hogy egészségesek maradjunk, és mentesek legyünk minden mérgező lerakódástól. A befőttet a hűtőszekrényben tárolhatjuk a kúra teljes időtartama alatt.

Ez a módszer kiváló eredményeket nyújt, nemcsak a máj tisztításában, hanem az egész test számára is, ugyanakkor kiválóan alkalmas a magas vérnyomás és az érelmeszesedés kezelésére.

Alig néhány napos fogyasztása után a vérnyomás stabilizálódik. Arra azonban vigyázzunk, hogy a tisztulás kezdetekor a meglévő apró vesekövek is elmozdulhatnak, mivel ez a befőtt a vesékre is hatással van, ezért nem ajánlott a fogyasztása a veseelégtelenségben szenvedőknek, a gyomor-bélrendszeri problémákkal küzdőknek, valamint a köszvényben és alacsony vérnyomásban szenvedőknek.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!