Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A keleti gyógyászatban közkedvelt energizáló és harmonizáló technika a csikung. A jógához hasonló torna egyik elengedhetetlen eszköze a csikung golyó, melyet párban kettesével vagy négyesével használnak. Ha nincs kéznél fából, vagy fémből készült csikung golyód, próbáld ki az alábbi módszert, nagyon jó stresszűző.

“Az akupunktúra elmélete szerint az emberi testben az energia speciális vezetékekben (meridiánokban) áramlik. A vezetékeken meghatározott pontok helyezkednek el, amelyek kapukként nyílnak a külvilágra. Ezeken a pontokon keresztül lehet az energiaáramlást tűszúrással vagy egyéb fizikai ingerrel befolyásolni, pl. a tenyéren található pontokat gyógygolyók görgetésével. Ugyanis, ha a testben az energiaáramlás valamilyen oknál fogva megakad, ha valamelyik vezeték eltömődik, ha az energia rossz irányba áramlik, akkor lép fel a betegség. Speciális kő- vagy fémgolyók pörgetése a tenyérben serkenti a feltorlódott energia áramlását, és ezáltal a beszűkült, eltömődött vezetékeket kitisztítja, megnyitja a normális életműködésre. A gyógygolyós módszer Kínában igen elterjedt, elsősorban az idősebb korosztály körében. Használata kb. félévezrede ismert, semmiképpen sem ártalmas, fennmaradását éppen hasznosságának köszönheti.” – írja a terebess.hu.

Ha nincs otthon speciális csikung golyód, akkor ebben az estben szinte bármilyen más, két egyforma méretű golyó formájú tárgy jól lesz. Két dió biztosan megtalálható minden háztartásban! Az alábbi kézreflexzóna térképen láthatod, hogy a diók pörgetése közben melyik szerv területét masszírozod.

Nézzük, mit kell tenned!

1. Helyezd a tenyeredbe a két diót, és az ujjaid segítségével kezd őket körkörösen görgetni. Próbáld ki előbb az egyik kezedben, de aztán, ha már belejöttél végezheted egyszerre mind a két kezeddel. Ebben az esetben már négy dióra lesz szükséged.

2. Helyezd a diót egy aktív pontra, majd a tenyér párnás része és az ujjak segítségével kezd jobbra vagy balra forgatni őket.

3. Közben fejts ki kisebb nyomást az ujjbegyekkel a diókra, így masszírozhatod a megfelelő akupresszúrás pontokat.

4. Mindkét irányban végezd el a gyakorlatot, mindkét kezeddel!

A keleti orvosok szerint azért nagyon hasznos ez a gyakorlat, mert ők egységében vizsgálják az emberi szervezetet, így fontos, hogy ne csak egy bizonyos szervet gyógyítsanak, hanem egységében harmonizálják a testet és a lelket.

Csupán néhány perc szükséges ahhoz, hogy érezd, el kezd áramolni az energia a testeben, és teljes nyugalom áraszt el. Ez a fajta tenyérmasszázs életmentő lehet egy komoly stresszhelyzetben is. Nem kell különösebb teret vagy időt szentelni ennek a gyakorlatnak, olvasás, tanulás, de akár sétálás közben is végezheted. Nem lehet kifogás az, hogy nincs rá időd!

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!