Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A kutatók szerint, ez az ital elképesztő tulajdonságokkal rendelkezik. Ha hetente legalább háromszor fogyasztjuk, hozzájárulhat a hosszabb élettartamhoz és a jobb egészséghez – áll, egy a Press Associationban megjelent tanulmányban.

Az European Journal of Preventive Cardiology c. kiadványban közzétett új kutatás szerint a „rendszeres” teafogyasztás csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, valamint az ebből következő halál kockázatát. Eszerint a tea egy jótékony ital.

De miért is ajánlott a fogyasztása?

A tudósok szerint különbség van a zöld tea és a fekete tea fogyasztás között. Az elemzés 100 902 kínai résztvevő adatait tartalmazza, akiknek kórtörténetében nem volt szívroham, stroke vagy rák. A résztvevőket két csoportra osztották: teafogyasztók – olyan emberek, akik hetente legalább három vagy annál több alkalommal fogyasztották, és olyan emberek, akik nagyon ritkán, vagy egyáltalán nem voltak tea fogyasztók. Az alanyok mindegyikét átlagosan 7,3 évig figyelték meg.

A tanulmány szerint, egy 50 éves személy esetében, aki rendszeresen fogyaszt teát, a szívkoszorúér betegség és/vagy a stroke kockázatának kialakulása 1,41 évvel később következhet be, így élettartama 1,26 évvel hosszabb lehet, mint az olyan emberé, aki ritkán vagy egyáltalán nem iszik teát. Azt is megfigyelték, hogy azoknál az embereknél, akik rendszeresen teáztak, 20%-kal alacsonyabb volt a szívbetegség és a stroke kockázata, és 22%-kal alacsonyabb a halálos kardiovaszkuláris betegségek kockázata.

Ugyanakkor az Agerpres szerint, a teát fogyasztók esetében, 15%-kal alacsonyabb volt a elhalálozási kockázat is.

“A rendszeres teafogyasztáshoz, a szív- és érrendszeri betegségek és az ezen okokból fakadó halál alacsonyabb kockázata társítható.” – mondta a tanulmány vezető szerzője, Dr. Xinyan Wang, a Kínai Orvostudományi Akadémia tagja.

“Az egészségügyi előnyök a huzamosabb ideig zöld teát fogyasztó emberek esetében figyelhetőek meg.” – nyilatkozta továbbá a szakember.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!