Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A túlérett banán TNF-et (tumor necrosis faktor) tartalmaz, egy nagyon aktív anyagot a tumorsejtekre nézve, amely megtámadja és elpusztítja ezeket a sejteket. A TNF-et az onkológiában használják rákos betegek kezelésére, és ezt az anyagot tartalmazza a túl érett banán természetes formában.

Tokiói kutatók egy csoportja, Senji professzor vezetésével, megvizsgálták számos élelmiszernek a laboratóriumi állatokra gyakorolt hatását, mígnem felfedezték a túlérett banán rákellenes összetevőjének magas tartalmát.

Megállapították, hogy a banán a leghatásosabb az immunrendszerre: az érett banánnal táplált laboratóriumi állatok nagyon erős immunrendszert és stressz-ellenállóképességet mutattak, mivel nagyobb volt az immunfolyamatokban részt vevő fehérvérsejtjeik száma. A kísérlet során tanulmányozott gyümölcsök között még szerepelt az alma, a szőlő, a dinnye, a körte és a japán datolya.

Tudtad, hogy az érett banán antioxidánsokat tartalmaz?

Az érett banán magas antioxidáns tartalommal rendelkezik. Az antioxidánsok olyan anyagok, amelyek visszafordíthatják a szabadgyökök káros hatásait. Ezek a szabadgyökök az anyagcseréből származhatnak, és befolyásolhatják a sejtek integritását, előidézve azt, amit oxidatív stressznek nevezünk. A szabadgyököket teszik felelőssé a rákos folyamatok kialakulásáért.

És nézzük akkor, melyek a banán fogyasztásának további előnyei:

1. A banán növeli az immunitást.

2. Energizáló élelmiszerként tartjuk számon, amelyet bátran fogyasszunk a fizikai és intellektuális túlterhelés periódusaiban. A szénhidrátban gazdag banán segíti az agyat a memóriafolyamatokban.

3. A benne lévő antioxidánsok révén, a banán hozzájárul a fiatalság megőrzéséhez, és széppé teszi a bőrt.

4. A banán jó természetes vizelethajtó, csökkenti az endémiát, (azaz bizonyos földrajzi helyhez kötött állandó járványos megbetegedések rendszeres és tömeges előfordulását), és a magas vérnyomást.

5. A banán megakadályozza a csontritkulás kialakulását, ezért fogyasztása különösen a nők számára ajánlott.

6. A banán szabályozza a bélműködést, és enyhíti a gyomorfájást.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!