Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A szakértők a délelőtti órákban energizáló, frissítő teákat ajánlanak, míg este inkább egy jó kis nyugtató, relaxálót tea hozza el a pihentető álmokat.

A vízhajtó és az energizáló teákat, teakeverékeket nem szabad az esti órákban fogyasztani, ezek ugyanis megzavarják a pihenést, álmatlanságot okoznak.

A gyömbért az ayurvédikus gyógyászatban évezredek óta alkalmazzák, hatásos migrén, emésztési problémák, és megfázás esetén is. De az egyike azoknak a teáknak, amelyet nem szabad este fogyasztani.

Vannak, akik gyömbért használnak a légzőszervi fertőzések, a hörghurut esetén, köhögés, menstruációs görcsök, ízületi gyulladás, és izomfájdalom enyhítésére. Igen erős energizáló, ezért inkább a reggeli és délelőtti órákban ajánlott fogyasztani.

A zöld tea energiával tölti fel a testet, ajánlott krónikus fáradtság, kimerültség esetén fogyasztani, viszont soha sem az esti órákban, mert akkor nem fogunk tudni aludni tőle.

A keleti kultúrákban igen közkedvelt a zöld tea, napi rendszerességgel fogyasztanak belőle 1-3 kisebb csészével. A vendégeknek is a kávé helyett inkább zöld teát kínálnak. Az alvási problémák elkerülése érdekében, este 6 után már nem ajánlott zöld teát inni.

A fekete tea több koffeint tartalmaz, mint a zöld tea, viszont kevesebbet, mint a kávé. Ezt sem ajánlott az esti órákban fogyasztani, de napközben kiválóan helyettesíthető vele a kávé.

Energizál, védelmet nyújt a szív és érrendszeri betegségek ellen, csökkenti a rákos betegségek kialakulásának kockázatát. Délután 5 óra után már nem ajánlott fogyasztani, mert különben alvási nehézségeket okozhat.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!