A narancs gazdag C vitamin forrás, segít az immunrendszer megerősítésében, szép lesz tőle a bőröd és a hajad, de még a fogyásban is fontos szerepe lehet.
Olvasd el ezt is: Stephen Hawking halála előtt egy utolsó figyelmeztetést intézett az emberiséghez
A narancs húsa mellett a narancshéj is jelentős jótékony hatással bír. Természetesen a legjobb hatás és az egészség megőrzése érdekében fogyasszunk bionarancsot.
A narancshéj legfontosabb alkotóeleme a heszperidin, ami a legtöbb citrusfélében megtalálható bioflavonoid. A heszperidinnek jelentős szerepe van a magas vérnyomás, a „rossz” koleszterin szint csökkentésében, valamint jelentős gyulladáscsökkentő.
Ajánló: Ne görcsöljünk annyit! Narancs illóolaj a stressz ellen
» Dubajba ment tanárnőnek, hogy milliárdosok gyerekeit korrepetálja: „3 ezer dollárt kaptam, hogy megoldjam a gyerek házi feladatát”
» Hogyan figyelnek minket otthon: 10 eszköz, amelyen keresztül kémkedhetnek utánad!
» „A vőlegényem két nappal a lánykérés után lefújta az esküvőt, amikor megtudtam miért, összeomlott a családom”
» A gondolatok, amelyeket az Univerzumnak küldesz, elkerülhetetlenül visszatérnek hozzád
A heszperidin a narancs héjában és a húst körülvevő fehér részben található meg. Éppen ezért nagyon hasznos ha narancsfogyasztás után nem dobjuk ki a héját, hanem megszárítjuk, majd lereszelve salátákhoz, teához, joghúrhoz, rizshez és köretekhez adjuk.
Erősíti az immunrendszert
A benne található C vitaminnak köszönhetően jelentős immunrendszer-erősítő. Az immunrendszer szerepe megvédeni minket a betegségektől, éppen ezért a narancs héja a következő esetek ellen is jó: megfázás, influenza, fülgyulladás, stb.
Magas C vitamin tartalma miatt a narancs és annak héja sok esetben csökkenti a rák és szívbetegségek kialakulásának esélyét.
Ajánló: Hogyan pucoljunk gránátalmát?
Rákmegelőző szerepe van
Számos kutatásból kiderült, hogy a narancs bizonyos összetevői jelentősen felveszik a harcot a rák ellen, éppen ezért megelőzésképpen mindenképpen ajánlott fogyasztani. Egyes ráktípusok esetében, mint a nyelőcsőrák, a narancs 40-50%-al csökkentette annak kialakulási esélyét.