Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A világon a japánok a legegészségesebbek, a várható átlagéletkor 80 év, és megközelítőleg 75 éves korukig élnek különösebb egészségügyi problémák nélkül. Mindezeket a tényeket figyelembe véve, egyáltalán nem csoda, hogy sokan látogatnak Japánba, hogy elsajátítsák az egészséges életmód szabályait.

Craig Anderson ausztrál rendező és színész azért ment Japánba, hogy megtudja, hogy mi az ottlakók titka, majd egy jelentős életmódváltoztatásnak köszönhetően fogyott 25 kilót. 7 nagyon fontos szabályt tanult a felkelő nap országában!

Craig egy barátja javaslatára utazott Japánba, aki azt tanácsolta, hogy forgasson az egészséges életmódról egy dokumentumfilmet. Az ausztrál színész egész életében gyorsétkezdékben evett, és nem fektetett túl nagy hangsúlyt a táplálkozására. Igaz, hogy az utóbbi időben sokféle diétát kipróbált, de semmi sem használt. A dokumentumfilmben azt is kifejti, hogy hogyan sikerült megszabadulnia a plusz kilóktól, és hogy mit tanult a japánoktól. Craig miután elhagyta Japánt, teljesen megváltoztatta az életét. Nagyon sok zöld teát iszik, és olyan ételeket fedezett fel, melyekről nem is gondolta, hogy szeretni fogja.

1. Ami hagyományos, még nem biztos, hogy egészséges!

Az összes japán ételről természetesen nem mondható el egyértelműen, hogy egészséges. Ha biztosra akarsz menni, akkor válassz valami zöldséget vagy gyümölcsöt, és társítsd szénhidráttal és fehérjével.

2. Ne egyél úgy, mint egy sumo birkózó

Utazásai során Craig volt sumo birkózókkal is beszélgetett, és megkérdezte tőlük, hogy hogyan tudtak lefogyni. A legtöbben azt mondták, hogy teljesen kiiktatták az étrendből a sült krumplit, és más olajban sütött élelmiszert. Leginkább a reggelire fektetnek hangsúlyt, ami főleg rizsből és kagylóból állt.

3. A hagyományos ételek egészséget és kiegyensúlyozottságot kínálnak

Craig egy személyre szabott diétát követve 25 kilótól szabadult meg hagyományos ételeket fogyasztva. Bárhová ment, Japánból való hazaköltözése után is mindig az egészséges ételeket részesítette előnyben. Ez leginkább egy helyi jellegzetes saláta volt, akár indiai, akár olasz étterembe látogatott.

4. A gyakorlás a legjobb tanítómester

Még akkor is, ha kétbalkezes vagy a konyhában, nyugodtan kísérletezz, próbálj ki új recepteket, főzz. Egy sushi szakács is 5 évig tanul, míg elsajátítja a tökéletes praktikát.

5. Élvezd azokat az ételeket, amelyek másoknak nehézséget okoz

Örülj, hogy nincs ételallergiád, fogyaszd korlátlan mennyiségben a természet adta zöldségeket és gyümölcsöket. Sokan nem tudják megemészteni az uborkát, vagy gyomorgörcsöt kapnak a retektől, csípős paprikától, hagymától.

6. A Konnyaku furán néz ki, de jó

Craig étrendjében az egyik legbizarrabb kinézetű étel a Konnyaku, egy bizonyos zöldségzselé. Az Ázsiában őshonos növényből, a Konnyakuból vagy elefánttalpól, több mint 2000 éve különféle egészséges ételeket készítenek belőle, mint például a shirataki tésztát. Az ördögnyelvből tiszta kivonatokat is készítenek, ami vízben oldva egy gélt képez. Többek között nagyon jó testsúlycsökkentő hatása van, érdemes beilleszteni az étrendbe.

7. Zöld teát minél többet!

A japánok nagyon sok zöld teát fogyasztanak, kávé helyett is ezt részesítik előnyben. Craig szerint ez egy tökéletes ital, a legtöbb ételhez jól talál, lehet önmagában inni, de különböző szárított gyümölcsökkel is kombinálható.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!