Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Néha érezhetjük azt, hogy nem túlságosan jó az a kapcsolat, amiben épp vagyunk, hiszen évek óta csak szenvedünk, és a helyzet egyáltalán nem javul, de valamiért mégsem vagyunk képesek kilépni belőle.

Úgy döntünk, hogy adunk egy második esélyt a mérgező kapcsolatnak, remélve, hogy ezúttal másként alakulnak a dolgok. Azért tesszük ezt, mert a negatív emlékek elnyomása gyakran a könnyebb út, vagy egyszerűen csak azért, mert a szeretet elvakít. Úgy döntünk, hogy visszatérünk ahhoz, aki bántott minket, bár utoljára határozottan kimondtuk, hogy soha többé nem akarunk vele foglalkozni.

Az egyik ok, amiért úgy döntünk, hogy kibékülünk, az az, hogy ez a könnyebb út, hiszen már ismerjük a szokásait, a vágyait, a hibáit a másiknak, és nem kell energiát fektetnünk abban, hogy újra kezdjük a felfedezést, hisz amit ismerünk, az mindig biztonságosabb, mint a járatlan út.

A pszichológusok szerint pedig idővel megszokjuk a partnerünk okozta fájdalmat, és már nem vár ránk különösebb meglepetés. Tisztában vagyunk vele, hogy valószínű megint sérülni fogunk, de különösebben nem érdekel már.

Valójában nem tudunk megbirkózni a magánnyal. A szakítás egyáltalán nem könnyű, hiszen hirtelen a semmiben találjuk magunkat, és egy végtelenül magányosság-érzés kerít hatalmába. A jól ismert ember már nincs velünk, hogy megsimogasson, megöleljen. Akárhányszor felmerül a fejünkben a szakítás, felidézünk néhány boldog pillanatot, és máris úgy érezzük, hogy ki lehet bírni.

Az emberek általában félnek egyedül lenni, vagy új kapcsolatot kezdeni mással. Úgy gondolják, hogy még mindig jobb kibékülni a bántalmazó személlyel, mint egyedül maradni.

Félretéve a büszkeséget és az elveket, átadjuk magunkat annak az irreális reménynek, hogy a partnerünk megváltozik. Még akkor is, ha a lelkünk mélyén tudjuk, hogy ez eléggé valószínűtlen.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!