KezdőlapÉletmódDiétaFogyjunk egészségesen aludttejjel

Fogyjunk egészségesen aludttejjel

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A aludttej diéta az egyik legegészségesebb fogyókúrázási technika. Ha felcsúszott a húsvéti ünnepnapokon pár plusz kilogramm, és szeretnénk megszabadulni ettől minél hamarabb, akkor fogyasszunk aludttejet, hiszen amellett, hogy karcsúbbak leszünk, a szervezet számára is számos hasznos nyomelemet tartalmaz. Ilyen a kalcium, a foszfor, a fehérje és tejben található hasznos baktériumok.

aludttej

Az üzletekben is kapni, számos márkától és kiszerelésben savanyú tejet, de mint általában mindennél, itt is a legajánlottabb a házi készítésű termék.

Tegyünk egy nagy edénybe egy-két liter fel nem főzött tejet, majd takarjuk le egy gézzel és helyezzük az egészet a konyha, szoba legmelegebb részébe. Két napon belül márisis kész a finom házi aludttej, az erjesztő baktériumok megtették a dolgukat, csak le kell kanalazni a tejsavó felszínéről a kész terméket.

Minden nap két szelet pirított kenyér közé tegyünk egy kanálnyit belőle, ezenkívül egy héten öt napon keresztül igyunk meg 1,5 liter aludttejet.

A fogyókúrához természetesen javasolt az édességek és péktermékek kerülése, hiszen ezek nélkül sokkal gyorsabban megszabadulhatunk a feleslegtől. Ezt a kúrát két hétig kell csinálni, és ha ügyesek voltunk, akár 5–6 kilóval is könnyebbek lehetünk.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet