Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Az elmúlt időszak a legjobb bizonyíték arra, hogy bizony alig tudunk élni az okostelefonunk nélkül, de ha jobban belegondolunk nem is olyan ártalmatlan kis eszköz, mint amilyennek látszik. Van, amikor fontos, szükséges és hasznos, de néha szabjunk meg magunknak egy kevés telefonmentes időt!

Ha már egy lépést sem tudsz tenni a telefonod nélkül, sőt, a WC-re is magaddal viszed, akkor ajánlott egy kicsit figyelembe venni az egészségre gyakorolt káros hatásokat.

Sok káros baktériumot terjeszt

Egy nemrégiben készült tanulmány szerint kimutatták, hogy a mobiltelefon piszkosabb, mint maga a WC-ülés. Egy középiskolásokból álló felmérés alapján kiderült, hogy a mobiltelefonokon többek közt az E.coli baktérium is megtalálható.

Növeli az aranyér kialakulásának esélyét

A mobiltelefon miatt sokkal több időt töltünk a WC-n, észre se vesszük, hogy elröppent az idő, és közben, végig nyomás nehezedik az ereinkre, és a hasüregben található szervekre.

Megzavarja a koncentrációt

A mobiltelefonok valójában megzavarják koncentrációt és a gondolkodást, korlátozva a probléma kezelésének képességét, még akkor is, ha nem használjuk az eszközt, vagy ki van kapcsolva. Néha szükségünk van arra, hogy egyedül töltsünk egy kis időt, pihenjen az elménk, és semmilyen külső hatás ne érjen.

Növeli a függőség kialakulásának esélyét

10-ből 9 ember egészen biztosan magával vinné a telefonját egy lakatlan szigetre. Számold csak össze, hogy egy nap hány órát töltesz a telefonoddal a kezedben, és, ha tudatosan figyeled magad, akkor arra is rá fogsz jönni, hogy hány értékes percet von el a “valódi” életedtől.

Forrás: BrightSide

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!