KezdőlapÉletmódEgészségHa ilyen kiütések jelentek meg rajtad, fordulj azonnal orvoshoz!

Ha ilyen kiütések jelentek meg rajtad, fordulj azonnal orvoshoz!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Nagyon sokan küzdenek ezzel a betegséggel, és ugyan szembesülnek az ismertető jelekkel, mégsem fordulnak szakemberhez. Ne várd meg, míg komolyabb lesz a baj, keress fel egy orvost, ha az alábbi tüneteket észleled!

Bőrirritáció, kis rózsaszín hólyagocskák jelentkeznek a kézen, lábon, talpon? Nem szabad figyelmen kívül hagyni a tüneteket!

A kis viszkető hólyagocskák a dyshidrosis nevű allergiás bőrkiütésre utalhat.

Gyulladás, viszketés, hámlás a legjellemzőbb tünetei a diszhidrotikus ekcémának (dyshidrosis, pompholix). Nehezen gyógyul, és egy hosszú, tünetmentes periódus után is könnyen visszatérhet.

A stressz is nagy szerepet játszhat a kiújulásában.

Ez a típusú ekcéma bármilyen tisztító-, vagy tisztálkodási szertől, vegyi anyagtól, kialakulhat az allergiára hajlamos személyek esetében. Viszont könnyen kialakulhat komolyabb érzelmi teher, stressz, környezetváltozás, éghajlati változások, túlságosan alacsony-, vagy magas páratartalom hatására is.

Ugyanilyen tüneteket okozhatnak a különböző genetikai tényezők, a fémallergia, az aszpirin és a nikotin felhalmozódása is akár.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet