Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A férfiak és a nők egyaránt rendelkeznek férfi és női energiákkal. A férfiakban azonban a férfias energia dominál. Ennek köszönhetik a rájuk jellemző erőteljes versenyszellemet, ezért szeret a legtöbb férfi kompetitív játékokban részt venni.

Látszólag minden jól megy a kapcsolatotokban. Gyakran elmondja, hogy szeret, sőt, tettekkel is kimutatja az érzéseit. De amikor a legkevésbé számítasz rá, mégis elhagy. A pszichológusok szerint ez a három leggyakoribb ok, amiért egy férfi elhagyja a párját:

1. Úgy érzik, hogy túl sokat kell versengeniük a kapcsolatban

Amikor párkapcsolatról van szó, a férfias energiát ellentétes, női párja vonzza. Nem a verseny, hanem a nőiesség szeretetteljes és tápláló jellege.

Ha azonban a párkapcsolatban versenyhelyzet áll fenn, akkor a férfiak vagy elnyomják magukban a férfiasságukat, és így az ő női energiáik vonzódnak majd a nő férfias energiáihoz, vagy pedig kilépnek a kapcsolatból, hogy ezáltal mindkét fél visszanyerje a maga egyensúlyát.

2. Úgy érzi, hogy a szerelme nem elég

Szinte minden férfi azt szeretné, hogy a kedvese szeretve érezze magát. Bármit megtenne, hogy a nő érezze szerelme mélységét. Karakterétől függően minden férfi másképp, a maga módján mutatja ki a szeretetét. De amikor úgy érzi, hogy szerelme és annak kifejezési módja nem megfelelő vagy elégtelen, akkor tehetetlennek és legyőzöttnek érzi magát.

A férfiak adni akarnak. Romantikus gesztusokat akarnak tenni, lovagiasak akarnak lenni. És nem azért, mert ettől fontosnak érzik magukat, hanem azért, mert így mutatják ki a szeretetüket.

3. Nem kezelik tisztelettel

Senki nem szeretné, ha tiszteletlenül bánnának vele, sem a nők, sem a férfiak. Semmi értelme olyan emberrel kapcsolatban lenni, aki nem tisztel téged. Egy férfi pedig annál kevésbé hajlandó erre, minél inkább bizonygatnia kell a saját rátermettségét.

Ha egy nő nem tiszteli, azt a férfi nem fogja tolerálni, és elmegy, megmutatva ezáltal, hogy megvannak a határai. Ezzel ad bizonyosságot jellemének erejéről, amikor a nő tesztelni próbálja.

A nőknek pedig tesztelniük kell a férfiakat. Még akkor is, ha ez csak tudat alatt történik, de egy nőnek mindig tudnia kell, hogy számíthat-e a férfira, aki esetleg gyerekei apja lehet majd.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!