Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Derítsük ki az igazságot mindannyiunk kedvenc italáról, a kávéról! Hizlal vagy fogyaszt?

Ahány ember, annyi módja a kávéfogyasztásnak: ki tejjel, tejszínnel, fahéjjal, ki pedig cukorral vagy simán fogyassza. Azonban gondoltunk már arra az illatos nedű fogyasztása közben, hogy hány kalória is van a bögrénkben, mellyel reggelente kényeztetjük magunkat?

Az idők során sok tanulmány készült a kávéfogyasztás módjáról, és az ízlések is változtak ez idő alatt. Ugyanis egyre kevesebben fogyasszák a napi kávéjukat natúr módon. Manapság inkább a cappuccino, a latte, vagy a machiato fogyasztása a divat.

A kutatók megállapították, hogy aki a reggeli kávéját cukorral, tejjel vagy tejszínnel fogyassza, 69 kalóriával többet visz be a szervezetébe. A jó hír azonban, hogy ha natúron fogyasszuk a napi kávénkat, az csak alig 1-2 kalória többletet jelent számunkra. A

zonban minél több mindent teszünk a kávénkba, annál biztosabb, hogy kalória bombát fogyasztunk!

Ha fogyni szeretnénk:

  • fogyasszunk egy natúr kávét egy órával a napi edzések előtt, hiszen ez energiával és akaraterővel tölt el.
  • ne vigyük túlzásba, maradjunk a napi 1, max. 2 kávé fogyasztása mellett. Így csökken az étvágyunk és felgyorsul az anyagcserénk. Ha túllépjük a napi két adagot, ezzel növeljük a szervezet kortizol szintjét, mely fokozza az édesség és az étel utáni vágyunkat.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!