Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Ahhoz, hogy a szilveszteri sminked tökéletes és hosszan tartó maradjon, szükséges, hogy bőröd egészséges, ápolt és hidratált legyen.

Ez az a pillanat amikor elhatározhatod, hogy elkényezteted a bőrödet és felkészíted a különleges alkalomra. Lássuk, hogyan teheted ezt meg.

1. Radírozás

Egy arckefével vagy tisztító géllel masszírozzuk meg jól az arcunkat és nyakunkat, majd meleg vízzel mossuk le. Célunk, hogy teljesen eltávolítsuk az elhalt sejteket és egy kisbabához hasonló arcot kapjunk, tisztát és bársonyosat.

Abban az esetben, hogy ha nincs arckeféd, helyettesítheted fogkefével vagy egy nagyon puha kefével. Az eredmény ugyan az lesz.

Figyelem! Nem használunk bőrradírt pattanásos vagy irritált bőrre.

2. Tisztító pakolás

Ahhoz hogy teljes mértékbe megtisztítsuk a bőrünket, tojásfehérjéből és iszapból készült pakolást vigyünk fel az arcunkra. Az iszap mélyen tisztítja a bőrt, a tojásfehérje pedig kollagént tartalmaz és regeneráló hatása van. Vigyük fel arcunkra a pakolást és jól masszírozzuk bele a bőrünkbe. A pakolást körülbelül 20 percet hagyjuk az arcon. Ezután meleg vízzel jól tisztítsuk le.

3. Hidratálás

A tiszta és hidratált bőrön a smink szebben fekszik és több ideig marad tökéletes. A pakolás után kenjük be arcunkat hidratáló pakolással. Törjünk szét egy banánt, adjunk hozzá egy kanál tejet és egy kanál olíva olajat.

Ha zsíros a bőröd ne alkalmazd a olíva olajas pakolást. Helyettesítsd ezt paradicsom lével.

Miután eltávolítottad a hidratáló pakolást mosd le az arcodat egy kis citromlével, majd öblítsd le meleg vízzel.

Nagy Melinda


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!