KezdőlapÉletmódEgészségHogyan válasszuk ki a megfelelő minőségű széket?

Hogyan válasszuk ki a megfelelő minőségű széket?

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A szék olyan bútordarab, amely valószínűleg mindenkinek van otthon. Ülünk rajta az asztalnál, a munkahelyen, a gyerekek az iskolában. Néhányan azt mondhatják, hogy ez nem igazán számít. Ez egyszerűen csak egy darab fa vagy műanyag lábakon, mi lehet a választáskor olyan fontos?

De ennek az ellenkezője igaz, a szék kiválasztása nem ilyen egyszerű.

Amikor azt mondod szék

Ez nem csak egy bútordarab, ami mindegy milyen. A szék egyszerre szolgál számunkra pihenőhelyként és eszközként, hogy kényelmesen étkezhessünk vagy dolgozhassunk a számítógépen. Míg az étkezőszékek általában fából készültek, az irodai székek műanyagból, szövetből, bőrből, fémből…

Bárhogy is legyen, jól, egyenesen és kényelmesen kell tudnunk ülni a székben. A szék kiválasztásakor figyelembe kell vennünk testalkatunkat és azt, hogy mire fogjuk használni a széket.

Számít az ár?

Igen és nem egyszerre. A legolcsóbb székek nem biztos, hogy rendkívül jó minőségűek, másrészt viszont a magas ár nem mindig garantálja a minőséget. Ráadásul, ha naponta egy-két órát ülnünk a széken, nem kell sok pénzt költeni rá. Ha azonban naponta 6-8 órát töltünk el a széken, akkor máris egy jó minőségű és valószínűleg drágább széket, vagy akár ergonómikus kialakítású széket kell keresnie.

Mire figyeljünk az étkezőszék kiválasztásakor?

Az étkezőszéknek is kényelmesnek kell lennie. A választás során tartsa szem előtt a következő elveket:

  • Milyen magas a szék, mint egész?
  • Milyen magas az ülés?
  • Mekkora az ülés mélysége?
  • Elég nagy az ülés az Ön testének?
  • Milyen anyagból készült a szék?
  • Milyen magas az asztal, amelyhez a széket használni fogja?

Miért fontos mindez? Ahhoz, hogy kényelmesen ülhessen, és ne veszélyeztesse az egészségét, az asztallap és a szék ülőfelülete között 22-27 centiméteres távolságnak kell lennie. Az ülés magasságának valamivel kisebbnek kell lennie, mint a lábszár hossza. Ráadásul biztosan nem akar úgy ülni az ülésen, hogy csak a feneke fele van rajta.

Hogyan válasszunk irodai széket?

Irodában dolgozik, és napi 8 órát tölt a számítógép vagy az íróasztal mellett? Ebben az esetben ne becsülje alá az irodai szék kiválasztásának fontosságát. A jó minőségű irodai székbe való befektetés az egészségben fog megtérülni. Nem fog fájni a háta, a feje, a karja, vagy az ízületei. Ez ugye mindenképpen megéri.

Remélhetőleg segítettünk egy kicsit a székválasztásban. De néha semmi sem ér fel a személyes tapasztalattal. Kérdezd meg barátaidat és ismerőseidet, hogy milyen székek váltak be náluk. Kérdezze meg őket, hogy kipróbálhatja-e őket, például. Ha hosszú órákat fog a székben tölteni, ne spóroljon a választáson. Gondoljon az egészségére.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet