KezdőlapÉletmódEgészségÍgy aludj el gyorsan - elalvási technikák, tippek és módszerek

Így aludj el gyorsan – elalvási technikák, tippek és módszerek

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Gond van az alvással? Órákig forgolódsz, mire álom jön a szemedre. Ez elvesztegetett idő, amelyet nem tudsz kihasználni, hiszen ilyenkor nem pihen, nem regenerálódik a tested. Szerencsére van azonban megoldás: mutatunk néhány elalvási technikát, hasznos tippet, hogy megoldódjon a problémád.

Mindennek az alapja egy minőségi matrac

Talán nem is hinnéd, mennyire fontos, hogy megfelelő minőségű fekhelyet hozz létre az elalváshoz. Ha ez nincs meg, akkor az alapvető feltételek sem biztosítottak a tested számára a pihenéshez. Mi kell hozzá? Egy jó ágy, de ha még pontosabban akarunk fogalmazni, akkor egy kényelmes matrac. Emellett persze fontos, milyen párnát használsz, milyen az ágynemű, a takaró, de ha a matrac minőségi, akkor nagy gond már nem történhet. Persze az sem mindegy, hogyan fekszel arra a matracra: az alvás előtt már sem a nagy evések, sem a megerőltető testmozgások nem ajánlottak.

Ne vidd az okostelefont a hálószobába

A laptopok, tabletek és okostelefonok által kibocsátott kék fény bizonyítottan zavarja a szemet, látásromláshoz vezet, de az elalvást is befolyásolja. Aki egész este a telefonját nyomkodja, annak az agya nem tud „kikapcsolni”, képtelen átállni pihenési üzemmódra, azaz a gyors elalvásra esély sincs. Jártál már úgy, hogy este 10 percre „ránéztél a netre”, de végül azt vetted észre, hogy hajnal van? Ez a probléma pontosan az eszköz miatt következik be. Érdemes a kütyüket a hálószobán kívül hagyni, de ha mindenképp szükséged van egyre az ébresztési funkció miatt, legalább elalvás előtt ne nyomkodd feleslegesen.

Relaxálj bátran

Rengetegen dicsérik a relaxációt, a különböző légzésgyakorlatok alkalmazását, ezek kiválóak a test nyugalmi helyzetbe hozásához, ezáltal a gyors elalváshoz. Többnyire stresszoldó, lazító hatású, mégis egyszerű gyakorlatok, amelyekre mindenki találhat könnyen megtanulható példákat az interneten. Egy gyors elalvás a legjobb, ami este a testeddel történhet, ha pedig csak egy kis relaxáció kell hozzá, hát vágj bele!

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet