Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Ezeken a meleg nyári napokon egy üveg víz soha nem hiányozhat a táskádból. Az egészséged érdekében igyál meg naponta 2-3 liter vizet, hidratálj megfelelően.

Fordíts figyelmet a környezettudatosságra, fogyassz vezetékes vizet, és legyen egy újratölthető üveged. A szakértők arra intenek, hogy mindig legyen tiszta az az üveg, amiből éppen iszol. Mielőtt feltöltenéd vízzel, öblítsd ki!

Bármilyen anyagból is készült a palackod, a nap végén mindig fertőtleníteni kell, nem csak tiszta vízzel kiöblíteni.

A kutatók egy hét folyamatos használat után megvizsgálták az újrahasznosítható vizes palackokban lévő baktériumokat, és az eredmény bizony nagyon aggasztó volt. A palackban több baktérium volt, mint a WC-ülőkéjén, és 60%-uk eléggé veszélyes ahhoz, hogy komoly betegségek kialakulását eredményezzék.

“Az olyan baktériumok, mint pl. az E.coli nagyon sok esetben megtalálhatóak az újrahasznosított palackokban, de számos más olyan baktérium is volt már palackokban, melyek emésztési problémákat vagy ételmérgezéshez hasonló tüneteket okozhatnak” – mondta Rudolph Bedford gasztroenterológus.

Éppen ezért a vízzel való öblítésen túl, minden este mosd át a palackot szakszerű tisztítószerrel is.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!