Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A macskák a legtitokzatosabb lények a világon, az ókori Egyiptomban istenként tekintettek rájuk, a középkorban pedig a boszorkányokhoz kötötték őket, ezért hajtóvadászatot indítottak ellenük.

Ma pedig ismét a legnépszerűbb házi kedvencek között vannak, ott játszanak a kertjeinkben, alszanak a nappalinkban. De az emberek többsége még mindig számos hiedelmet köt a macskákhoz, ilyen az is, hogy ezek a bundás állatok képesek érzékelni a paranormális jelenségeket.

Ha egy cicus megérzi, hogy valami negatív erő, energia van a lakásban, akkor hosszasan figyel, elemez. Megtörténhet hogy minden egyes alkalommal elkerül egy bizonyos helyiséget, sarkat a lakásban, és csak egy helyre hajlandó telepedni.

A macska furcsán kezd nyávogni, ha a hazatérő gazdáján rontást, átkot érzékel, ezért ilyen esetben érdemes a ruhákat kimosni, és jöhet egy alapos zuhanyzás is.

Előfordulhat olyan eset is, amikor a macska kikéredzik, és több órát távol tölt, ez abból a szempontból remek, hogy ilyenkor magával viszi a negatív, ártó erőket, és szabadon engedi.

Szakítás után a macskák átérzik gazdájuk nehéz helyzetét, és ilyenkor jobban odafigyelnek az emberre, odabújnak hozzá, dorombolnak, de ha a gazdi a szakításra gondol, a macska megharaphatja, így terelve el a figyelmet a múlt rossz érzéseiről.

A spirituális beállítottságú emberek szerint nem ajánlott az éjszaka során a macskával aludni, mivel az állat éjszaka aktív, és ha történetesen alszik is, elszívja a gazdi energiáit, ezért másnap az ébredés nehezen, kedvetlenül fog megtörténni.

Azonban napközben érdemes ölbe venni egy doromboló cicust, hiszen több kutatás alapján pszichológusok és orvosok is megállapították, hogy a macskával együtt élőket kevésbé fenyegeti idegrendszeri probléma, vagy szívbetegség, mivel ezen puha négylábúak nyugtatóan hatnak az ember közérzetére.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!