Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Ha rendszeresen jársz szűrővizsgálatokra, sokkal nagyobb eséllyel fedezhetik fel még korai stádiumban a benned lévő problémát, így a gyógyulás esélye is nagyobb lesz. És az sem mindegy, hogy egy már rég kialakult betegséget, vagy épp csak a jelző tüneteket kell kezelni.

Az alábbi egyszerű trükk segítségével könnyen megtudhatod, ha valamilyen betegség lappang a szervezetedben.

Biztosan észrevetted már, ha orvoshoz mész felhívja a figyelmed, hogy tátsd ki a szád jó nagyra, és nyújtsd ki a nyelved. A nyelv állapotából, a lepedék jelenlétéből és színéből számos egészségügyi problémára lehet következtetni.

Ha ellenőrizni szeretnéd a szerveid egészségi állapotát, csupán egy rozsdamentes kanálra lesz szükséged. Segítségével megtudhatod, hogy mennyire egészséges a légzőrendszered, az emésztőrendszered, a hormonrendszered, de a szájüregi- vagy veseproblémákra is fény derülhet.

Reggel, ébredés után egy tiszta kanalat húzz végig óvatosan a nyelveden, a legjobb, ha egészen a nyelv tövéig le tudod nyomni az evőeszközt. Vigyázz, nem kell nagyon erőltetni a dolgot, csak óvatosan, nehogy megsértsd a nyelved!

Ezután tedd a kanalat egy steril, légmentesen záródó nejlonzacskóba, majd tartsd 60 másodpercig a fény felé. A legjobb, ha egy erős villanykörtéhez tartod, az erős fény hatására a baktériumok aktiválódni fognak.

Ha nincsenek egészségügyi problémáid, akkor semmi különöset nem fogsz észlelni a kanálon. Viszont, ha erős színű és szagú lepedék képződik a kanálon, akkor azt jelenti, hogy máj-, vese-, hormonális-, vagy bélrendszeri problémáid vannak. Annak érdekében, hogy pontosan fel lehessen állítani a diagnózist, érdemes felkeresned egy szakembert.

Hiszen ne feledd: megelőzés mindig a legjobb orvosság!


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!