Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Három módszer arra, hogyan távolítsuk el fogyasztás előtt a csirke húsból a hormonokat és az antibiotikumot!

Az alábbiakban olyan trükköket mutatunk be, melyek alkalmazását követően, bátran ehetjük a csirkehúst, nem félve attól, hogy az egészségre ártalmas anyagok jutnak be általa a szervezetünkbe.

Hiszen köztudott, hogy a nagybani tenyésztők, hormonokkal és antibiotikumokkal teli tápokat adnak az állatoknak, és ezeket jó, ha fogyasztásuk előtt eltávolítjuk a húsból.

1. Ha a kereskedelemben vásárolt csirkét szeretnénk fogyasztani, a levet, melyben a hús megfőtt ne fogyasszuk el, mert ebbe fő ki a húsból a sok káros anyag. Ha egy jó húslevest szeretnénk készíteni, inkább vásároljuk háztáji tyúkot.

2. Ha sütőben szeretnénk elkészíteni a csirkét, előzőleg szedjük ki a belső szerveket, hiszen ezekben gyűl fel többnyire a sok méreganyag. E célból ugyancsak ajánlott a szárnyas bőrének az eltávolítása is.

3. Elkészítése előtt áztassuk a szárnyas húst egy speciális keverékbe. Ehhez szükségünk lesz: 1 liter vízre, néhány kanál sóra, egy fél citrom levére. Ebbe a keverékbe áztassuk a csirkét legalább két órán keresztül, majd vegyük ki, készítsük el újra a keveréket és még áztassuk benne két órát.

A hús előzetes áztatására a buborékos ásványvíz is kitűnő, sőt ezzel a módszerrel a hús még omlósabbá is válik a sütés-főzés során.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!