KezdőlapÉletmódJátsszon együtt a család!

Játsszon együtt a család!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A felgyorsult életritmus miatt számos családban nem jut elegendő – vagy épp semennyi – idő arra, hogy a szülők együtt játsszanak gyermekeikkel. Pedig amellett, hogy önfeledt szórakozást jelenthet kicsinek és nagynak egyaránt, a felnőttek a játék során sokkal több dolgot tudhatnak meg csemetéikről, mint egy beszélgetés alkalmával.

A szülők pontosan tudják, hogy több időt kellene a családdal tölteni, de a mai rohanó világban ez sajnos egyre kevésbé valósul meg. Pedig éppen a felgyorsult élet miatt most még nagyobb szükség van arra, hogy a szülő-gyermek viszony tartalmas és élményekkel teli legyen. A közösen megélt játékok által ugyanis szorosabbá válik a kapcsolat, és meg lehet tudni a másikról olyan dolgokat, amelyeket más körülmények között nem osztanának meg egymással.

Épp ezért ezt a fontos élethelyzetet szeretné erősíteni a Mosolygóvíz-Playmobil gyermekalakulat. Arra hívja fel a felnőttek és a kicsik figyelmét, hogy vegyenek részt egy pályázaton, amelyre a pályamunkákat a gyerekek vezetésével, de szülőkkel, családtagokkal együtt készítsék el; játsszanak és alkossanak közösen!

„Amellett, hogy az együtt megélt játék hatalmas élménnyel gazdagítja a kicsiket és nagyokat egyaránt, remek problémamegoldó helyzetet is teremt. Hiszen sokszor a szülő érzi, látja, hogy csemetéjét bántja valami, de a gyermek valamiért nem mondja el, mi a gondja. Ekkor érdemes közös játékot szervezni, mert ezáltal a gyerek könnyebben megnyílik, és miközben beleéli magát a játékba, a szülő okosan alakítva a helyzetet, megtudhatja, hogy mi a gyermek problémája. Emellett a játékok által sok értéket átadhatnak a felnőttek, főként akkor, ha például egy-egy figurát eszmei értékekkel – bátorság, nagylelkűség, segítőkészség, stb… – ruházunk fel. A szülőknek igen nagy felelősségük játszani tanítani a csemetéket, mert csak ezáltal lehet elérni, hogy teljes gyermekkort, aztán pedig felnőtt életet éljenek. Annak a szülőnek, aki komolyan veszi a gyermeknevelést, érdemes tudatosan figyelni a közös játékélményre, mert nagyon sok mindent el lehet érni vele; lelki, szellemi és mentális fejlődésben egyaránt. Arról nem is beszélve, hogy a szülőket is össze tudja hozni, a problémáik megoldásában is nagy segítséget nyújt, ha együtt játszanak” – mondja Kornis Anita, a Mosolygóvíz életvezetési tanácsadója.

A Mosolygóvíz-Playmobil gyermekalakulat pályázatára Laica vízszűrő kancsó vagy szűrőbetét vásárlása során ajándékba kapható Playmobil babákkal lehet nevezni. A gyermekek a családtagok bevonásával egy olyan alkotást készíthetnek, amelyben a pozitív tulajdonságokkal felruházott Playmobil babák szerepelnek, és a környezetvédelemről, valamint az egészséges életmódról szól.

További információ: www.mosolygoviz.hu/playmobilHa nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet