Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Ez a diéta nem ígér azonnali eredményt, de a szervezet egészségére gyakorolt hatása rendkívül pozitív.

Ezt alkalmazva, a nők, hetente általában1-2 kg veszítenek testsúlyukból, ami jóval kevesebb annál, amit más étrendek ígérnek számukra. Ezzel ellentétben, ezzel az ütemű fogyással, nem jelentkeznek egészségügyi problémák, és bőrünk is könnyebben alkalmazkodik az új „méretekhez”. Ez az étrend a gyömbértea reggeli, esti és étkezések közbeni fogyasztására alapul (napi 2 liter).

Akkor lássuk a gyömbértea receptjét!

Hámozzuk meg a friss gyömbért, és reszeljünk le belőle 2-3 teáskanálnyit. Helyezzük a reszelt gyömbért egy bögrébe, és öntsük fel forró vízzel, a bögre 3/4 részéig. (a legjobb, ha vizet kb. 2 percnyi forrás után öntjük rá), majd öntsünk hozzá friss citrom- vagy lime levet a maradék ¼ rész kitöltéséhez. Ha édesítve szeretnénk fogyasztani, netán meg vagyunk hűlve, adjunk hozzá egy teáskanál mézet (hárs vagy akác), és fedjük le a keveréket, hagyva pár percig összeérni. Ez után a teát szűrjük le, és még melegen fogyasszuk el.

FIGYELEM: Nagyon fontos a friss gyömbérgyökér fogyasztása, nem pedig az eredet szempontjából bizonytalan porokkal való helyettesítése!

Az étrend eredményéhez csak a tea fogyasztása nem elegendő, így néhány szabályt még be kell tartanunk:

1. tipp: Naponta legfeljebb 1800 kalóriát fogyaszthatunk és nem többet!

2. tipp: Hagyjuk el a magas kalóriatartalmú, például a sült és füstölt ételek fogyasztását valamint azokat, amelyek nagy mennyiségű sót tartalmaznak.

3. tipp: Együnk kiegyensúlyozottan! Nem szükséges csak a gyömbérteát fogyasztani, a testnek meg kell kapnia a szükséges tápanyagokat, nyomelemeket és vitaminokat.

4. tipp: 20 perccel a reggeli elfogyasztása előtt igyunk meg 2 csésze gyömbérteát. Így nemcsak a szervezetünket látjuk el az anyagcserét szabályozó anyagokkal, hanem megfelelő energia mennyiséget is biztosítunk önmagunk számára.

5. tipp: A jobb eredmény érdekében kombináljuk az étrendünket a rendszeres testmozgással.

Tanácsok a gyömbér használatához!

A gyömbértea használatán túlmenően javasolt, hogy adjunk rendszeresen gyömbért más ételeinkhez is, amennyit csak akarunk. A Columbia Egyetem Táplálkozási Intézetének egyik tanulmánya arra a következtetésre jutott, hogy azoknál az embereknél, akik gyömbért adnak ételeikhez, hosszabb időn keresztül tart a telítettség érzése az étkezéseket követően, és kevesebbet fogyasztanak a következő étkezés során.

Hogyan segíti a gyömbértea a fogyás folyamatát?

1. Szabályozza és felgyorsítja az anyagcserét!

2. Az enyhén fűszeres ízt adó illékony gyömbérolajok segítenek a zsírok gyors elégetésében.

3. Felveszi a harcot a székrekedés elleni küzdelemben –ez lévén a túlsúly egyik oka.

4. Ellazítja a bélrendszert és sikeresen harcol a gyomorban található, gyulladást okozó vegyületekkel.

5. Az éhség érzését szabályozza.

6. Méregteleníti, és energiát biztosít a szervezet számára.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!