Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A séta egyszerű és hatékony módszer, amivel megszabadulhatsz a fölösleges kilóktól, különösen, ha naponta gyakorlod, és mellette helyesen táplálkozol.

Mennyit kell gyalogolnod naponta, hogy megszabadulj az úszógumitól?

„A megfelelő táplálkozás segít megszabadulni a has tájékán felgyűlt zsírtól, a testmozgás pedig segít tartani a megszerzett formát” – mondja Steven Daniels fitnesz edző a PopSugarnak.

Az edző azt tanácsolja, gyalogoljunk minden nap egy órát, vagy, ha az jobban megfelel a rutinunknak, iktassunk be két 30 perces sétát.

Mennyi idő alatt lesz látható az eredmény? Nos, ez számos tényezőtől függ, többek között a testsúlytól és az edzés intenzitásától is.

Példaként nézzük meg, hány kalóriát égetne el egy 66 kilós nő az edzés nehézségi szintjétől függően:

Kezdő szint: (lassú tempóban) 3-4 kilométer egy óra alatt körülbelül 200 kalóriát égetne el.

Középfok: 5,5 kilométer 60 perc alatt kb. 250–300 kalóriát égetne el (gyors tempóban).

Haladó szint: 7 kilométer (gyors tempóban) 60 perc alatt körülbelül 350 kalóriát égetne el.

Fél kiló zsír 3500 kalóriának felel meg. Ez azt jelenti, hogy két hét haladó szintű gyaloglásra van szükség ahhoz, hogy valaki elegendő kalóriát égethessen el ahhoz, hogy fogyni tudjon.

Természetesen emellett más módszereket is alkalmazhatunk, például figyelhetünk arra, hogy kevesebb kalóriát fogyasszunk, azáltal, hogy alaposan megmérjük az élelmiszeradagokat, és így felgyorsíthatjuk a folyamatot.

Annak érdekében, hogy maximalizáljuk a sétán alapuló edzés hatékonyságát, az edző azt javasolja, adjunk hozzá erőnléti és hasizom gyakorlatokat is a rutinunkhoz.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!