Az ünnepek alatt felgyülemlett plusz kilóktól és a méreganyagoktól egy egyszerű narancs diétával könnyedén megszabadulhatunk. Kedvenc szezongyümölcsünkkel négy nap alatt két kilót fogyhatunk!
A méregtelenítés szempontjából csodákra képes, és mindemellett kiválóan táplálja szervezetünket, ellátja vitamin és rost-és ásványi anyagokkal és olyan enzimekkel, melyek a fogyásban is segítenek.
Egész nap fogyasszunk narancsot!
Minden reggelihez igyunk meg egy pohár narancslevet, napközben ételeinkhez vágjunk narancsdarabkákat, így például a gyors kifli-tízórai helyett is jobb ötlet, ha megeszünk egy nagy pohár joghurtot friss narancsdarabkákkal. Estére fogyaszthatunk egy könnyű zöldséglevest pirítóssal, persze az egészhez turmixoljunk legalább egy narancsot.
Miért egészséges a narancs?
Gazdag A-, B-, és C-vitaminban, kalciumban, rézben, magnéziumban. Könnyen emészthető, és a benne levő cukor a véráramon keresztül egyből energiává alakul át. Mivel rostokban gazdag, nagyon jó hatással van az emésztés működésének elősegítésére. A narancs már-már annyira egészséges, hogy akik rendszeresen fogyasztják akár élettartamuk is meghosszabbodhat.
Nézzük a következőkben azt az ebéd-mintát, amikor étkezésünkbe beépítjük a narancsot, annak érdekében, hogy fogyjunk és méregtelenítsünk.
1. nap, ebéd: 2 narancs, 200 gr káposzta, 1 kanál olívaolaj, só, bors
Elkészítés: A narancsot tisztítsuk meg, vágjuk apró darabokra, majd a káposztát is vágjuk fel és keverjük össze az olajjal, majd hagyjuk, hogy érjenek egy kicsit. Töltsünk az egészhez egy kevés vizet, majd tegyük fel a tűzre, és főzzük össze őket tíz percig, majd ízesítsük kedvünk szerint.
2. nap, ebéd: 125 gr vékony, sovány disznóhús szelet, 1 kanál olívaolaj, 1 fél lilahagyma, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, kömény, fahéj, 150 gr paradicsom, fél kanál vaj, 1 narancs
A hússzeletek vágjuk vékony csíkokra, süssük egy keveset az olajban, majd adagoljuk hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Enyhén pirítsuk meg az olajon, majd adjuk hozzá a fahajat, köményt és apóra vágott paradicsomot, öntsük fel egy kevés vízzel és 7 percig pároljuk. A narancsokat vágjuk fel apróra, és forró vajban forgassuk meg pár percre, majd a rizzsel tálalt húshoz adagoljuk.
3. nap, ebéd: 150 gr csirkemell filé, 100 gr rizs, só, bors, 2 kanál olívaolaj, 75 gr tejföl, 1 csípős paprika, 1 kisebb fej hagyma, 2 narancs
Elkészítés: A vékonyra vágott csirkemellet az apróra vágott hagymával és csípős paprikával az olajon kissé süssük össze, sózzuk, borsozzuk, majd, ha kész van öntsük fel tejföllel és kockázzuk hozzá a 2 narancsot. Főtt rizzsel fogyasszuk.
4. nap, ebéd: 4 narancs, 2 alma, 1 banán, 1 kiwi, citromsó
Elkészítés: A hozzávalókat vágjuk fel, keverjük egy tálba, majd szórjuk a tetejére egy kevés citromsót.