Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Szinte nincs olyan háztartás, ahol ne lenne legalább egy cserép Aloe Vera, hiszen, mint köztudott, számtalan jótékony hatással rendelkezik ez a közkedvelt gyógy-és szobanövény.

Az Aloe Vera több mint 200 biológiailag aktív, természetes alkotóelemet tartalmaz, mint például poliszacharidokat, vitaminokat, enzimeket, aminosavakat és olyan ásványi anyagokat, amelyek elősegítik a tápanyagok felszívódását.

A The Journal of Environmental Science and Health szerint az aloe aera antibakteriális, vírus- és gombaellenes tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyek serkentik az immunrendszert, elősegítik a test megtisztítását a méreganyagoktól és kórokozóktól.

Ásványi anyagok

Az aloe vera rengeteg ásványi anyagot tartalmaz, többek közt kalciumot, magnéziumot, cinket, krómot, szelént, nátriumot, vasat, káliumot, rezet és mangánt. Ezek az ásványi anyagok együttesen fokozzák az anyagcserét.

Enzimek

Olyan fontos enzimeket tartalmaz, mint az amiláz és lipáz, amelyek a zsír- és cukormolekulák lebontása által elősegíthetik az emésztést.

Vitaminok

Egy nemrég készített tanulmányból kiderült, hogy az aloe vera valójában B12-vitamint tartalmaz, amely a vörösvérsejtek termeléséhez szükséges. Ez nagyszerű hír főleg a vegetáriánusok és a vegánok számára, akik étrendjükből kifolyólag általában nem jutnak megfelelő mennyiségű B12-hez. A témával kapcsolatban további kutatások szükségesek, hogy valóban bebizonyosodjon az aloe vera B12-tartalma.

Az aloe vera ezenkívül A, C, E, B1, B2, B3 (niacin) és B6 vitaminforrás is.

Aminosavak

Az aloe vera az emberi test számára szükséges 22 esszenciális aminosavból 20-at tartalmaz, többek között szalicilsavat, amely a gyulladások és a baktériumok ellen szükséges.

Az aloe vera egyéb felhasználási módjai

Az aloe azon kívül, hogy kiváló méregtelenítő, eltávolítja a mérgező anyagokat a gyomorból, a veséből, a lépből, a hólyagból, a májból és a vastagbélből, gyors megoldást nyújt emésztési zavarok, gyomorrontás, fekélyek és gyulladások esetén is. Emellett erősíti az emésztőrendszert és enyhíti az ízületi gyulladásokat is.

Az aloe vera lé a szájvízhez hasonlóan ugyanolyan hatékonyan távolítja el a lepedéket a szájüregből, és ez sokkal jobb alternatíva, mert egy teljesen természetes megoldás.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!