Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A téli szezonban történik meg leginkább, hogy többet iszunk a kelleténél. Sok az ünnep, egymást látogatják a rokonok és ismerősök, téli szünet van, meg persze az újév. Senkinek sem ajánlott ebben az időszakban elvesztenie a fejét, és a sárga földig erőltetni a mulatságot, de bármennyi is az intés, az ünnep az ünnep marad…

Ha pedig már megtörtént, akkor minél gyorsabban orvosolnunk kell a macskajaj kellemetlen velejáróit!

A másnaposság elsődleges oka a kiszáradás. Igen, az alkohol igencsak vízhajtó hatású. Másnaposság esetén fogyasszunk sok vizet és szilárd táplálékként krumplit meg káposztát. A zöldségek és gyümölcsök gyorsan visszaállítják a szervezet energiaszintjét. Kombináljuk mindezt fekete kenyérrel és banánnal is!

Második lépésként mindig kerüljük a sült ételek fogyasztását! Ezeket a szervezet nehezebben képes feldolgozni, és nekünk most a maximumot kell kihoznunk magunkból. Egyszerű és ízletes, kalóriadús szendvicsekkel mindezt hatékonyan elérhetjük, és nem terheljük emésztésünket, anyagcserénket.

Mindezek mellett kerüljük az erős fájdalomcsillapítókat, gyógyszereket. Ezek nem ritkán tartalmazhatnak bizonyos fokú nyugtatókat, amire végképp nincs szükségünk, ugyanis a szervezetünkből még ki nem ürült alkohollal keverve sokszorta rosszabb hatást váltanak ki, mint várnánk.

Saját tapasztalat: mélyrepülés esetén (kocsmázás hajnalig) személy szerint ahogy hazaérek, megiszok 2 nagy pohár vizet, és másnap csak egy teljesen elviselhető, gyenge fejfájás HA jelentkezik. Az estéhez közeledve már képes vagyok az ismétlésre.

Bévé


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!