KezdőlapÉletmódEgészségMit tehetsz nőként a cisztásodás kialakulásának elkerüléséért?

Mit tehetsz nőként a cisztásodás kialakulásának elkerüléséért?

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Nőként különösen fontos, hogy ne csak cisztásodás esetén kezdjünk el foglalkozni a női szerveket érintő megbetegedés kezelésével, hanem mindennapjainkban is tegyünk azért, hogy megelőzhessük annak kialakulását. Hogyan tehetsz te is a ciszták kialakulásának elkerülése érdekében? Mutatjuk!

Látogass meg rendszeresen egy nőgyógyászt!

Bár ez a tanács egyértelműnek hathat, sokan nem veszik komolyan a rendszeres szűrővizsgálat fontosságát. Egy korai diagnózis azonban a cisztásodás esetén nagy segítség lehet, hiszen ekkor még jóval könnyebben kezelhetőek a különböző fajta elváltozások.

Épp ezért egészséges nőként is érdemes évente legalább egyszer felkeresni egy nőgyógyászt, ha pedig rendszeres fájdalmaid vannak a női szervek tájékán, vagy pedig esetleg a menstruáció nem a megszokott, úgy jóval gyakrabban is érdemes lehet felkeresni egy szakorvost.

Válts életmódot!

Bár a korai diagnózis már alapjaiban segít a cisztásodás kialakulásának és elterjedésének gátlásában, a megelőzésben leginkább az életmódváltás tud segíteni. A különféle ciszták kialakulásának oka ugyanis legtöbb esetben rohanással és stresszel teli életünk eredménye, valamint a különböző káros anyagoké, amelyek valamilyen módon szervezetünkbe kerülnek.

Épp ezért nőként fontos, hogy megtanuld levezetni és elengedni a stresszt, hogy időt szakíts magadra és a pihenésre, valamint hogy odafigyelj a használt tisztító- és szépségápolási termékek, valamint élelmiszerek összetevőire is.

Ezekkel a lépésekkel pedig szinte az egész addigi életmódod meg fog változni, amely hamar meg is mutatkozik majd energiaszintedben, valamint általános közérzeteden is.

Mit lehet tenni, ha már kialakult a cisztás megbetegedés?

A kialakult cisztás elváltozások esetén fontos, hogy elsősorban az orvos utasításait kövessük, hiszen a legtöbb női megbetegedés kezelése esetén, így például a petefészek ciszta felszívódásának elősegítése esetén is több típusú kúra létezik, hiszen ciszta típusból is több van.

Emellett természetesen a kezelések mellett Te is sokat tehetsz, hiszen az életmódváltás és a különféle gyógynövényes forrázatok fogyasztása mind-mind a cisztásodás, így például a mellciszta felszívódását segíti. Épp ezért fontos, hogy nagy hangsúlyt fektessünk saját testünk és lelkünk ápolására, annak természetes kezelésére is.

A cisztásodás kialakulásának elkerülésének kulcsa tehát a rendszeres szűrővizsgálat, a megfelelő életmód, valamint a testi és lelki egyensúly megtalálása. Ha pedig kialakult a cisztásodás, fontos, hogy mindent megtegyél a gyógyulás érdekében!

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet