Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Nem mindenki tudja, mi az a szerelem, és nem mindenki tud igazán szeretni. Megtörténhet, hogy egy napon arra ébredsz, hogy az a személy, akit annyira szerettél, megcsalt téged.

Igen, az az ember, akivel hosszú órákon át beszélgettél, akivel annyi közös tervetek volt, akire minden különösebb ok nélkül rámosolyogtál, akinek üzeneteket írtál napközben. Az az ember, akivel annyit törődtél.

Az a személy, aki egyetlen szavával képes volt jobbá tenni a napodat, akivel mindent megosztottál – jót és rosszat egyaránt. Akivel annyi közös álmotok volt, és akire te a nap minden percében gondoltál. Igen, ez az ember megcsalt téged.

Akár egyszeri alkalomról legyen szó, akár tartósabb kalandról, ugyanúgy elárulva érzed magadat, elveszíted a párodba vetett bizalmat, és kimondhatatlanul szenvedsz.

Néha nagyon nehéz elfogadni, hogy az a személy, akit annyira szeretünk, aki annyira fontos nekünk, ilyen szörnyű dologra legyen képes. Ezért, ahelyett, hogy elfogadnánk ezt a tényt, elkezdjük önmagunkat hibáztatni. Hihetetlenül hangzik, de sokan gondolkodnak így. Előbb hibáztatjuk magunkat, minthogy elfogadnánk, hogy a szeretett személy ilyen fájdalmat okozhat nekünk.

Így aztán elkezdünk kételkedni magunkban, és feltesszük magunknak a következő kérdéseket: „Hol hibáztam?”, „Mivel érdemeltem ki, hogy megcsaljon?”, Vajon én vagyok a hibás?”. Aztán kezdjük elfogadni a történteket, de még mindig magunkban keressük a hibát: „Hogy nem vettem észre előbb?”, „Hogy lehettem ennyire naiv?”.

Önmagunkat hibáztatjuk azért, mert nem láttunk meg minden apró figyelmeztető jelet, minden vészjelzést. Hibásnak érezzük magunkat, mert nem vettük észre azt, ami az orrunk előtt van, a szemünk láttára történik.

De fontos, hogy megértsd: mindez nem a te hibád. Ne hibáztasd magadat valamiért, amit nem te tettél.

Bármennyire megromlott is a kapcsolatotok az utóbbi időben, ez még nem kifogás a megcsalásra. Olyan embert érdemelsz, aki képes őszintén beszélni veled a problémákról, vagy nyíltan vállalni, ha ki akar lépni a kapcsolatból.

Nem vagy sem buta, sem naiv, csak azért, mert mindig a legjobbat akarod meglátni azokban, akiket szeretsz. De soha ne hibáztasd magad olyasmiért, ami nem a te hibád, csak azért, hogy megvédd azt az embert, akit még így is, a történtek ellenére is, szeretsz.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!